spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Au fost lansate două licitații pentru modernizarea liniilor de tramvai din Brăila

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat, au fost lansate două licitații pentru modernizarea liniilor de tramvai din Brăila, în valoare cumulată de 30 de milioane de euro.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat sâmbătă anunțul de licitație ce are ca obiect ”Execuție lucrări în cadrul proiectului Modernizare transport electric Calea Galați”. Valoarea totală estimată a contractului, ce va trebui dus la bun sfârșit în termen de un an, este de 36.979.970,54 lei.

Construcțiile propuse se vor realiza pe amplasamentul existent și vor impune următoarele lucrări: modernizarea sistemului rutier destinat transportului în comun (tramvaie); înlocuirea stâlpilor, a firului de contact și a sistemului de prinderi al acestuia; relocarea rețelelor electrice și de utilități prin cablu existente pe stâlpi; achiziționarea și montarea de echipamente de vânzare bilete de călătorie (sistem de E-Ticketing); – modernizarea părții carosabile destinate traficului de autovehicule; – modernizarea trotuarelor și a spațiilor verzi; înființarea de parcări; înlocuirea rețelelor de apă și canalizare existente în amplasament; ridicarea căminelor de vizitare la cota curentă și înlocuirea capacelor existente cu unele noi.

Proiectul are finanțare din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 23 decembrie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă pâna pe 23 iunie 2023.

Modernizarea liniilor de tramvai din Brăila, pe alte două loturi

Un alt anunț, publicat în SEAP tot sâmbătă, are titlul ”Execuție lucrari – pe loturi – în cadrul proiectului Modernizare transport electric Parc Monument – Radu Negru“. Valoarea totală estimată a contractului este de 108.075.853.95 lei.

Cele două loturi vizate sunt:

  1. Tronsonul cuprins între strada Pietății și Șoseaua Buzăului, inclusiv bucla de întoarcere a tramvaiului din Careul Parc Monument

Valoarea estimată fără TVA: 21.700.651,11 lei

  1. Tronsonul cuprins între Șoseaua Buzăului și Șoseaua de Centură, inclusiv bucla de întoarcere de la Depoul Radu Negru

Valoarea estimată fără TVA: 86.375.202,84 lei.

Ofertele trebuie depuse până la data de 23 decembrie 2022, ora 15:00, și trebuie să fie valabile până pe 23 iunie 2023.

Ultimele Articole