spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Patru licitații la CFR Călători, pentru traverse, piese de locomotive, motorină și cearșafuri

În ultimele 24 de ore au fost lansate patru licitații la CFR Călători, care vizează achiziția de traverse de cale ferată, piese de ghidare pentru locomotive, motorină pentru încălzire și lenjerie de pat. Valoarea toatlă cumulată a procedurilor de achiziție ale operatorului feroviar de stat este de peste 56.000 de euro.

Adrian Bărbulescu

licitații la CFR Călători licitație pentru traverse din lemn licitații feroviare licitație pentru traverse
FOTO cu rol pur ilustrativ

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Traverse de cale ferată din lemn, speciale impregnate pentru repararea și întreținerea liniilor de cale ferată industriale din subunitățile SRTFC București”.  Valoarea totală estimată a contractului, care se va executa în termen de patru luni de zile, este de 107.584,2 lei. Cantitatea ce se va achiziționa este de 400 de bucăți, respectiv 61,83 mc.

Garanția de participare este în valoare de 1.075,00 lei, valabilă 90 de zile de la termenul limită pentru depunerea ofertelor, conform modelului din secțiunea formulare. În cazul constituirii garanției de participare în valută, echivalența leu/altă valută se va calcula cu șase zile înainte de termenul limită al depunerii ofertelor la cursul BNR.  Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 2 martie 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 2 iunie 2021.

Licitație pentru piese de ghidare destinate locomotivelor

licitații la CFR Călători licitație pentru bucșe licitație pentru suspensii de locomotive
FOTO Mircea Maris/Daniel Bibicu/Cosmin Rusu

Un alt anunț de licitație are ca obiect ”Piese de ghidare locomotive electrice Bo-Bo și Co-Co -S.R.T.F.C. Timișoara”. Piesele de ghidare pentru locomotivele electrice Bo-Bo și Co-Co, solicitate de către subunitățile de tracțiune din cadrul S.R.T.F.C. Timișoara sunt necesare pentru înlocuirea celor defecte, în vederea asigurării stării tehnice corespunzătoare a locomotivelor, exploatarea lor în condiții depline a siguranței circulației și pentru asigurarea programului de circulație.

Valoarea totală estimată a contractului, care se va întinde pe o perioadă de șase luni de zile, este de 94.350 de lei. Garanția de participare la procedură este în valoare totală de 943,5 lei, valabilă patru luni de zile. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 1 martie 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 1 iulie 2021.

Licitații la CFR Călători, pentru motorină și lenjerie de pat

licitații la CFR CălătoriUn al treilea anunț de licitație se referă la ”Motorină euro 5 pentru încălzire – SRTFC Timișoara”. Este vorba de o cantitate de 10 tone, necesară pentru asigurarea microclimatului în încăperile` din unitățile care nu au fost racordate la instalația de gaz de pe raza S.R.T.F.C. Timișoara (Stația Caransebeș – dormitor), pentru perioada de iarnă 2021.

Valoarea totală estimată a contractului este de 55.000 de lei, iar garanția de participare la licitația organizată în procedură simplificată se ridică la valoarea de 550 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 9 februarie 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 09 iunie 2021.

În fine, un alt anunț are ca obiect ”Lenjerii de pat”, destinate SRTFC Craiova. În vederea asigurării condițiilor optime de odihnă și confort pentru personalul din ramurile tracțiune/vagoane/comercial ce se odihnesc în dormitoarele de pe raza SRTFC Craiova, este necesară achiziția a 200 de seturi de lenjerii de pat, conform caracteristicilor prezentate în cuprinsul Caietul de sarcini.

Valoarea totală estimată a contractului este de 19.470 de lei, iar locul de livrare este Depozitul central al SRTFC Craiova. Ofertantul trebuie să constituie garanție de participare în cuantumul de 194 de lei valabilă 90 de zile . Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare la această licitație în procedură simplificată este data de 8 februarie 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 8 mai 2021.

Conferinţa de Infrastructură 2021

Anul European al căilor ferate valorifică potențialul transportului feroviar

Organizată de data aceasta în format online, Conferința de Infrastructură 2021 va continua tradiția evenimentelor trecute, de a aduna la același prezidiu atât administratori de infrastructură feroviară, cât și companii care execută construcția sau modernizarea infrastructurii feroviare.

Aceștia vor analiza și prezenta proiectele finalizate până acum, pe cele în derulare, dar și pe cele ce urmează să fie licitate sau pentru care se vor semna noi contracte de finanțare.

ÎNREGISTRARE

Ultimele Articole