spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

Început de săptămână cu licitații feroviare de peste jumătate de milion de euro

Săptămâna începe cu licitații feroviare în valoare de aproximativ 545.000 de euro lansate de societățile de stat. Suma este în scădere față de cea consemnată în dimineața zilei de luni, 3 august, de 678.000 de euro. Din cele șapte proceduri de achiziție publică lansate în această dimineață, doar două au valori semnificative, restul încadrându-se la ”multe și mărunte”.

Adrian Bărbulescu

licitații feroviare Proiectele feroviare din Moldova ridicare restricții de viteză licitație a CFR Călători
FOTO cu rol pur ilustrativ

Licitația cu valoarea cea mai mare a fost lansată de Regionala Timișoara a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. Astfel, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat luni dimineață anunțul de licitație ce are ca obiect ”Înlocuiri traverse de lemn normale și speciale pentru aparatele de cale SRCF TM – 4 loturi”.

Patru loturi scoase la licitație de Regionala Timișoara

Valoarea estimată a achiziției este de 1.719.782,11 lei fără TVA. Loturile scoase la licitație sunt următoarele:

  1. LOT 1: Înlocuire traverse de lemn normale și speciale pentru aparate cale în stația Ronat Triaj Gr.A și Gr.B

Valoarea estimată fără TVA: 399.843,50 lei.

  1. LOT 2: Înlocuire traverse de lemn normale și speciale pentru aparate cale în stațiile de pe liniile 100, 218 si 133

Valoarea estimată fără TVA: 439.993,47 lei.

  1. LOT 3: Înlocuire traverse normale de lemn pe linia 116 între stațiile Crivadia-Baru Mare fir 2 și Petroșani-Petroșani Triaj fir 2

Valoarea estimată fără TVA: 439.998,86 lei.

  1. LOT 4: Înlocuire traverse de lemn normale Linia 120 Brebu-Reșița Nord între km 28+900 și km 30+200

Valoarea estimată fără TVA: 439.946,28 lei.

Participarea la licitație este condiționată de prezentarea unei liste a principalelor lucrări similare cu obiectul procedurii executate în ultimii cinci ani, conţinând: perioade de execuție, beneficiari, indiferent dacă aceştia din urmă sunt autorităţi contractante sau clienţi privaţi.

Garanţia pentru participare este după cum urmează – Lot 1: 3.998 lei fără TVA; Lot 2: 4.399 lei fără TVA; Lot 3: 4.399 lei fără TVA ; Lot 4: 4.399 lei fără TVA; pentru o perioadă de valabilitate de șase luni de zile.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 26 august 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la 26 februarie 2021.

Ridicarea restricțiilor de circulație pe Magistrala 800

Un alt anunț de licitație important a fost postat de Regionala Constanța a CFR SA, referitor la ”Lucrări de reparaţie pentru ridicare restricţii de viteză pe aparate de cale prin înlocuirea inimilor de încrucişare uzate, în staţiile Perişoru, Ovidiu, Dunărea, Cernavodă Pod, Saligny Est”. Valoarea totală estimată este de 665.014,97 lei. licitații feroviare

Contractul presupune executarea lucrărilor de reparaţie a căii ferate pentru ridicarea restricţiilor de viteză actuale, prin înlocuirea inimilor de încrucișare uzate ale unor aparate de cale și a joantelor izolante lipite, cu repere noi având aceleași caracteristici, care se vor îngloba în calea fără joante prin sudură aluminotermică, în stațiile Perișoru, Ovidiu, Dunărea, Cernavodă Pod, Saligny Est, pe raza de activitate a Secţiei L3 Feteşti de întreţinere linii. Aparatele de cale sunt tip 60, montate pe traverse din beton, cu prinderi elastice tip Pandrol. În cadrul lucrărilor de întreţinere şi reparaţie, vor fi efectuate următoarele operaţii principale: – înlocuire inimi de încrucișare la shimbătoare de cale tip 60 = 7 bucăți; – înlocuire JIL-uri tip 60 = 9 bucăți; – operațiuni auxiliare-tăiere şine = 46 bucăți; – suduri aluminotermice = 46 bucăți. Durata de execuţie va fi de maximum 75 de zile de la data prevăzută în ordinul de începere a lucrărilor, dar nu mai târziu de 15.12.2020.

Ofertantul va declara principalele lucrări similare realizate într-o perioadă care acoperă cel mult ultimii cinci ani, în valoare individuală/cumulată de minimum 665.014 lei fără TVA, la nivelul a maximum trei contracte. Sunt acceptate lucrări de construcţii şi/sau modernizare şi/sau întreţinere şi reparaţii infrastructură feroviară, cale fără joante și în cadrul cel puțin unuia dintre contracte au fost realizate lucrări la linii CF pe care se circulă cu viteza maximă de 160 km/oră.

Valoarea garanției de participare este 6.650 lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 1 septembrie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la 1 decembrie 2020.

Regionala București vrea contract pentru întreținerea parcului auto

Regionala București a CFR SA a postat un anunț de licitație ce are ca obiect ”Întreținere și reparații parc auto”, cu o valoare estimată de 90.000 de lei.

Contractul va presupune revizia tehnică periodică recomandată de uzinele producătoare, reparații mecanice și/sau electrice, asistență tehnică, remorcare /tractare și depanare la locul incidentului a autovehiculelor defecte, inspecții tehnice periodice – ITP, reparații ale elementelor de tinichigerie și efectuarea de acoperiri anticorozive.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 25 august 2020, iar oferta trebuie să fie valabilă până la 25 decembrie 2020.

Licitații feroviare multe și mărunte la CFR Călători

Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători a lansat, de asemenea, luni dimineață patru licitații, cu valori mai mici.

Prima procedură vizează ”Stații radio necesare pentru dotarea parcului de material rulant din unitățile subordonate SRTFC Cluj” și are o valoare totală estimată de 53.920 de lei. Un alt anunț se intitulează ”Achiziție de servicii de întreținere a fotocopiatoarelor – SRTFC Constanța ”, cu o valoare de 31.000 de lei.

La Regionala București, anunțul de licitație se referă la ”Tuburi izolante mici și mijlocii pentru fișa IT din dotarea vagoanelor de călători aflate în parcul subunităților SRTFC București”. Valoarea totală estimată este de 46.200 de lei.

În fine, Regionala Brașov a CFR Călători vrea să cumpere ”stofă ignifugată plușată”. Este vorba de achiziționarea a 780 de metri liniari de stofă ignifugată plușată, necesară pentru tapitarea scaunelor din vagoanele de călători seria 2049, 2031 ale Reviziei de Vagoane Sibiu și automotoarele ADH 11 ale Depoului Sibiu. Această achiziție este imperios necesară deoarece prezenta stofă este uzată și necesită înlocuire, se precizează în anunț. Valoarea totală estimată este de 30.591,6 lei.

Ultimele Articole