miercuri, mai 8, 2024
spot_img

SRCF Iași, licitații pentru reparații feroviare la frontiera cu Ucraina anulate în cascadă

Sucursala Regională de Căi Ferate Iași se chinuie de luni bune să selecteze constructori pentru reparații feroviare la frontiera cu Ucraina, iar licitațiile lansate în acest scop sunt anulate pe bandă rulantă. Cele care vizează legăturile cu Republica Moldova au mai mare succes.

În luna februarie, SRCF Iași a lansat patru proceduri pentru reparații CFR la frontiera cu Ucraina și Republica Moldova, în valoare de aproape două milioane de euro. La prima strigare, la o singură licitație a fost depusă o ofertă, celelalte trei fiind anulate.

Pentru legătura cu Republica Moldova, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație cu titlul ”Lucrări de întreținere și reparații linii CF (preț inclus material, manoperă și utilaje): Linia 605 Nicolina – Ungheni, Linia 23 CL Cristești Jijia”. Valoarea totală estimată a contractului este de 1.904.679,23 lei, identică cu cea de la procedura trecută, care a fost anulată din lipsă de ofertanți.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost data de 7 mai 2024, ora 15:00. Potrivit anunțului din SEAP, a fost depusă o singură ofertă, din partea companiei Contrans Impex.Licitații anulate pentru reparații feroviare la frontiera cu Ucraina

Un alt anunț de licitație al SRCF Iași avea ca obiect ”Linia 500 Ploieşti-Vicşani, interval de staţie Dorneşti-Vicşani, km 483+000-486+000 – înlocuire traverse BA cale încălecată”, iar valoarea contractului este estimată la 3.871.130,25 lei.

La prima strigare, licitația a fost anulată din lipsă de oferte, apoi a fost reluată, la aceeași valoare, la începutul lunii aprilie. Numai că și aceasta a fost anulată, pentru că la termenul limită de ieri, 7 mai, nu a fost depusă nicio ofertă, potrivit anunțului din SEAP.

O altă licitație care a fost anulată în primă fază a fost reluată ulterior. Este vorba de procedura cu titlul ”Linia 500 Ploieşti-Vicşani, interval de staţie Vicşani-Frontieră, km 490+000-491+100 – înlocuire traverse BA cale încălecată”. Valoarea totală estimată a contractului era de 2.585.062,19 lei. Termenul limită a fost la finele lunii trecute, însă nici acum nu a depus nimeni ofertă, așa cum se menționează în SEAP.

La o altă licitație, cu titlul ”Lucrări de întreținere și reparații linii CF (preț inclus material, manoperă și utilaje): Linia 500 Ploiești- Vicșani, Linia 13CL Vicșani”, a fost depusă o ofertă din partea companiei Contrans Impex. Valoarea totală estimată este de 1.138.746,59 lei.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole