spot_img
marți, mai 24, 2022
spot_img

CFR SA a lansat o licitație pentru tirfoane, în valoare de aproape două milioane de euro

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat o licitație pentru tirfoane, în valoare de aproape două milioane de euro.

licitație pentru tirfoane

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Tirfoane pentru calea ferată”.

Tirfonul este o componentă a suprastructurii căii ferate și asigură legătura dintre traversă și placa metalică pe care se sprijină șina, fiind de diferite tipuri, în funcție de tipul traversei (beton sau lemn). Pentru asigurarea desfășurării activității de întreținere și reparații curente a infrastructurii feroviare, CFR SA își propune încheierea unui acord cadru de furnizare pe o perioada de patru ani de zile. Valoarea totală estimată este cuprinsă între 4.500.000 și 9.450.000 de lei.

Licitație pentru tirfoane. Condiții de participare

În timp, din cauza sarcinilor dinamice date de materialul rulant în circulație se produc deteriorări ale tirfoanelor (uzuri ale spirelor sau chiar rupere), ceea ce conduce la grave deficiențe legate de geometria căii, cu consecințe grave în exploatare. Pentru prevenirea unor deranjamente din cauza uzării tirfoanelor, se impune executarea de lucrări de înlocuire izolată sau la rând a tirfoanelor uzate cu altele noi.

Pentru participarea la licitație, se solicită informaţii privind experienţa similară: lista livrarilor de produse realizate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii trei ani, care să conțină valori, perioade de livrare, beneficiari, indiferent dacă aceștia din urmă sunt autorități contractante (instituții/companii de stat) sau clienți privați. Livrările de produse se vor confirma prin prezentarea unor certificate/documente emise sau contrasemnate de o autoritate ori de către clientul beneficiar. În cazul în care beneficiarul este un client privat și, din motive obiective, operatorul nu poate obține certificările/confirmările din partea acestuia, demonstrarea livrărilor de produse se va face printr-o declarație a operatorului economic.

Valoarea garanției de participare la licitație este de 36.000 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 25 august 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 25 decembrie 2020.

Ultimele Articole