spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Licitație pentru tăierea vegetației de pe șinele de cale ferată, lansată de Regionala Constanța

Regionala Constanța a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat o licitație pentru tăierea vegetației de pe șine, în valoare de peste 50.000 de euro.

licitație pentru tăierea vegetației licitații pentru defrișări CFR SA cedează
FOTO cu rol pur ilustrativ

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat luni dimineață anunțul de licitație ce are ca obiect ”Asigurarea vizibilității și a gabaritului de liberă trecere prin erbicidare și tăiere de vegetație pe raza SRCF Constanța”. Valoarea totală estimată a contractului este de 249.630,99 lei, echivalentul a aproximativ 51.000 de euro.

Asigurarea gabaritului de liberă trecere, a vizibilității semnalelor precum și menținerea unui aspect îngrijit al căii ferate sunt lucrări de întreținere curentă, astfel încât circulația trenurilor să se desfășoare în deplină siguranță, se arată în anunț. Lucrările de îndepărtare a vegetației trebuie să aibă un caracter permanent și continuu pe întreaga durată a unui an calendaristic și trebuie să se desfășoare după cum urmează: se erbicidează zona căii ferate, în vederea combaterii chimice a buruienilor anuale și perene, folosind erbicid care să combată buruienile atât prin aplicare pe sol cât și pe frunze; se taie și se îndepărtează vegetația, pentru asigurarea vizibilității semnalelor și în zona trecerilor la nivel, pe o rază de 150 m. Durata de prestare a serviciului este de maximum 12 luni de la semnarea acestuia de ambele părţi.

Licitație pentru tăierea vegetației. Condiții de participare

Pentru participarea la licitația organizată de Regionala Constanța a CFR SA, ofertantul va declara principalele servicii prestate într-o perioadă care acoperă cel mult ultimii trei ani de zile, în valoare individuală/cumulată de minimum 249.630 de lei fără TVA, la nivelul a maximum trei contracte. Serviciile similare acceptate sunt erbicidare și tăiere de vegetație, întreținerea terasamentului infrastructurii de transport etc.

Valoarea garanției de participare este 2.496 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 28 decembrie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 28 mai 2021.

Ultimele Articole