spot_img
marți, mai 24, 2022
spot_img

Licitație pentru refacerea terasamentului căii ferate pe linia 511, lansată de Regionala Iași

Regionala Iași a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat o licitație pentru refacerea terasamentului căii ferate pe linia 511.

licitație pentru refacerea terasamentului
FOTO timponline.ro

În sistemul electronic de achiziții publice a fost publicat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Refacere terasament pentru eliminarea ravinării acestuia: Linia 511 Dărmanesti-Ilva Mică, între stațiile Pojorâta și Mestecăniș, km 88+170-km 88+270 (executie)”. Valoarea totală estimată a contractului este de 2.645.995,13 lei, echivalentul a aproape 550.000 de euro.

Se vor face următoarele lucrări: – realizarea de piloți forați între km. 88+165 și km. 88+256, rigidizați la partea superioară cu grindă de solidarizare din beton armat cu rebord. S-au prevazut 42 de piloți forați cu lungimea de 15,00 m, cu diametrul de 1.080 mm, dispuși la distanțe de 2,10 m, pozați pe un singur rând paralel cu linia II curentă la distanță de 19 m; – în spatele grinzii de solidarizare este prevăzut un dren longitudinal, din PEHD riflat Ø200mm. găurit la partea superioară, cu panta de 2% pentru colectarea și evacuarea apelor din terasamentul din spatele grinzii, prevăzut la capete cu cămine de vizitare; – tot pentru colectarea și evacuarea apelor din terasamentul dintre linie si până la piloții forați, sunt prevăzute 10 drenuri suborizontale, forate perpendicular pe axul liniei de cale ferată, dispuse la diferite cote. Aceste drenuri vor fi echipate cu țeavă PEHD șlițuită cu Ø90mm. cu o înclinare de 5%. Apele colectate de aceste drenuri vor fi descărcate prin intermediul unor rigole transversale pe taluz în rigola longitudinală; – apele colectate din drenuri și de la podețul de descărcare de la km. 88+172 sunt dirijate spre pârâul Putnișoara, printr-un casiu perpendicular pe linie, executat la km. 88+172; Având în vedere configurația terenului, declivitate mare, sunt necesare și sunt prevăzute în proiect lucrări pregătitoare ca : – realizarea unui drum de acces provizoriu în lungime de aproximativ 220 m, cu o lățime de 3,50 m. Acest drum va fi dezafectat după terminarea lucrărilor. – realizarea unei platforme tehnologice pentru forat și organizarea de șantier în suprafață de 200 mp., care va fi dezafectată după terminarea lucrărilor; – după terminarea lucrărilor sunt prevăzute lucrări de protecție antierozională a taluzului. Lucraăile menționate anterior vor fi efectuate doar de către personalul calificat din cadrul societăților specializate, autorizate şi agrementate AFER în acest scop.

Licitație pentru refacerea terasamentului căii ferate. Condiții de participare

Ofertanții trebuie să demonstreze că în ultimii cinci ani, calculați până la data limită de depunere a ofertei, au executat lucrări de natură sau complexitate similare cu cele care fac obiectul procedurii în valoare cumulată de cel puțin 2.645.900 lei (fără TVA), realizate în cadrul unuia sau mai multor contracte.

Garanţia pentru participare este de 26.459 de lei şi este irevocabilă. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 26 octombrie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 26 februarie 2021.

Ultimele Articole