spot_img
miercuri, decembrie 7, 2022
spot_img

Licitație pentru pază la Regionala Craiova a CFR SA. Ce stații de cale ferată sunt vizate

A fost lansată o licitație pentru pază la Regionala Craiova a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, în valoare de peste 130.000 de euro.

licitație pentru pază la Regionala Craiova locomotivă defectă

În sistemul electronic de achiziții pubblice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Pază, protecție, ordine și control în stațiile: CF Rm. Vâlcea, CF Tg. Jiu, CF Dr. Tr. Severin și CF Pitești”.

În stațiile respective, personalul de specialitate ce asigură siguranța circulației are programul de lucru de opt ore/zi sau tură de 12/24. În general, stațiile respective sunt tranzitate de peste 5.000 de călători în 24 de ore (călători sosiți și expediați), iar programul de lucru la casele de bilete este permanent.

În urma lucrărilor de modernizare la aceste stații, pentru aducerea lor la standarde europene, au fost create condiții optime pentru publicul călător constând în: amenajare săli de așteptare și spații destinate pentru ”Mama și copilul”, cu dotările necesare, spații comerciale, sisteme electronice de informare a călătorilor, accesul în holul caselor de bilete este deschis permanent și se face prin uși acționate cu celulă fotoelectrică. În sezonul de iarnă, în aceste stații microclimatul este asigurat permanent prin centralele proprii, existând posibilitatea ca persoanele fără adăpost să transforme zone din aceste locații în spații de locuit temporar. Toate obiectivele enumerate necesită o supraveghere permanentă, care se poate realiza numai prin serviciile prestate de o firmă specializată, dotată cu echipamentul necesar. Desfășurarea activității de pază cu firme specializate a fost benefică prin: reducerea furturilor din patrimoniul stațiilor CF; reducerea pagubelor produse beneficiarului de persoane în stare de ebrietate sau cerșetori ca urmare a unor infracțiuni, distrugeri de bunuri, vandalism etc; s-au indepărtat persoanele fără adăpost din sălile de așteptare și holurile stațiilor CF; prestatorul a suportat toate pagubele produse beneficiarului ca urmare a unor infracțiuni, contravenții produse de autori care au rămas necunoscuți, explică oficialii Regionalei Craiova a CFR SA.

Conferinţa de Infrastructură 2021

Anul European al căilor ferate valorifică potențialul transportului feroviar

Organizată de data aceasta în format online, Conferința de Infrastructură 2021 va continua tradiția evenimentelor trecute, de a aduna la același prezidiu atât administratori de infrastructură feroviară, cât și companii care execută construcția sau modernizarea infrastructurii feroviare.

Aceștia vor analiza și prezenta proiectele finalizate până acum, pe cele în derulare, dar și pe cele ce urmează să fie licitate sau pentru care se vor semna noi contracte de finanțare.

ÎNREGISTRARE

Licitație pentru pază la Regionala Craiova, împărțită în patru loturi

Valoarea totală estimată a contractului este de 645.174 de lei, echivalentul a aproximativ 132.000 de euro. Contractul este împărțit în patru loturi, după cum urmează:

  1. Stația CF Rm. Vâlcea

Valoarea estimată fără TVA:129.034,80 lei

  1. Stația CF Tg. Jiu

Valoarea estimată fără TVA: 129.034,80 lei

  1. Stația CF Dr. Tr. Severin

Valoarea estimată fără TVA: 129.034,80 lei

  1. Stația CF Pitești

Valoarea estimată fără TVA: 258.069,60 lei.

Ofertantul va constitui o garanție de participare, astfel: 1.290 de lei pentru lotul 1, 1.290 de lei pentru lotul 2, 1.290 de lei pentru lotul 3 și 2.580 de lei pentru lotul 4.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 15 martie 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 15 iulie 2021. (A.B.)

Ultimele Articole