Licitație pentru pază în gări la Regionala Craiova, în valoare de peste 100.000 de euro

21 noiembrie 2020

Regionala Craiova a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat o licitație pentru pază în gări, în valoare de peste 100.000 de euro.

licitație pentru pază în gări accident mortal în Gara Craiova

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Pază, protecție, ordine și control în stațiile CF Craiova + Secția S.R.L.U. Craiova, Slatina”.

În general, stațiile Craiova și Slatina sunt tranzitate de un număr mare de călători în 24 de ore, iar programul de lucru la casele de bilete este permanent. În urma lucrărilor de modernizare la aceste stații, pentru aducerea lor la standarde europene, au fost create condiții optime pentru călători: amenajarea de săli de așteptare și spații destinate pentru ”Mama și copilul”, cu dotările necesare, spații comerciale, sisteme electronice de informare a publicului, accesul în holul caselor de bilete este deschis permanent și se face prin uși acționate cu celulă fotoelectrică.

Iarna, în aceste stații, microclimatul este asigurat permanent prin centralele proprii, existând posibilitatea ca persoanele fără adăpost să transforme zone din aceste locații în spații de locuit temporar. Secția S.R.L.U. Craiova, subunitate CF de întreținere mecanizată a căii ferate, se află situată în zona de sud-vest a Municipiului Craiova, iar în incinta acesteia se găsesc depozitul de combustibil, precum și mașini și utilaje cu ajutorul cărora se întreține și se verifică infrastructura feroviară. Toate obiectivele enumerate necesită o supraveghere permanentă care se poate realiza numai prin serviciile prestate de o firmă specializată, dotată cu echipamentul necesar, se arată în anunțul de licitație. Desfășurarea activității de pază cu firme specializate a fost benefică prin: reducerea furturilor din patrimoniul stațiilor CF; reducerea pagubelor produse beneficiarului de persoane în stare de ebrietate sau cerșetori ca urmare a unor infracțiuni, distrugeri de bunuri, vandalism etc; s-au îndepărtat persoanele fără adăpost din sălile de așteptare și holurile stațiilor CF; prestatorul a suportat toate pagubele produse beneficiarului ca urmare a unor infracțiuni, contravenții produse de autori care au rămas necunoscuți.

Licitație pentru pază în gări, împărțită în două loturi

Valoarea totală estimată a contractului este de 506.328 lei. Contractul e împărțit în două loturi, după cum urmează:

  1. Stația CF Craiova + SRLU Craiova

Valoarea estimată fără TVA: 379.746 de lei.

  1. Stația CF Slatina

Valoarea estimată fără TVA: 126.582 de lei.

Ofertantul va constitui o garanție de participare astfel: 3.797 de lei pentru lotul 1 și 1.265 lei pentru lotul 2. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 3 decembrie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 3 aprilie 2021.