spot_img
marți, noiembrie 30, 2021
spot_img

Licitație pentru o stație proprie de oxigen la Spitalul CF Iași

Spitalul Căi Ferate Iaşi, spital-suport pentru pacienţii testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, intenţionează să achiziţioneze o staţie de producere oxigen „la faţa locului“ şi un concentrator oxigen cu capacitate de 10 litri şi accesorii.

„Scăderea saturaţiei de oxigen la 92% în aerul atmosferic la pacienţi în repaus, fără suferinţă respiratorie anterioară, impune evaluarea rapidă a gazometriei arteriale şi îmbogăţirea aerului inspirat cu oxigen. Este necesară asigurarea furnizării continue a oxigenului pentru a se putea administra la parametrii optimi pacientului“, se menţionează în descrierea licitaţiei, potrivit ziaruldeiasi.ro.

Astfel, concentratoarele de oxigen se vor folosi ca o alternativă la buteliile de oxigen medical, precizându-se că oxigenul produs are un cost scăzut şi nu prezintă riscul unor incendii în cazul scurgerilor necontrolate de oxigen.

„În caz de întrerupere accidentală a alimentării cu gaze medicinale trebuie să existe sisteme sau proceduri care să permită continuarea asigurării administrării fără prejudicii pentru pacient. De asemenea, el este şi o variantă la staţia de producere a oxigenului, prin faptul că poate oferi o independenţă a alimentării faţă de sursa electrică“, se mai precizează în descriere.

Valoarea totală a achiziţiei ar fi de 463.000 de lei, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 1 februarie. (D.C)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole