sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Licitație pentru motorină la CFR Călători. Cât vrea operatorul de stat să dea pe litru

O licitație pentru motorină la CFR Călători a fost lansată joi seara, iar operatorul feroviar de stat vrea să cumpere o cantitate de 7.000 de tone de carburant.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Carburant pentru motoare diesel (motorină), conform SR EN 590:2022”.

Valoarea totală estimată a contractului, ce se va întinde pe o perioadă de 75 de zile, este de 58.730.000 de lei, echivalentul a aproape 12 milioane de euro. Făcând calculele specifice, rezultă că este vorba de aproximativ 8,23 milioane de litri de motorină, deci operatorul feroviar de stat vrea să ofere un preț de 7,10 lei pe litru.

La evaluarea ofertelor, prețul va conta în proporție de 95%, restul urmând a fi acordat pentru termenul de livrare. Se vor puncta termenele de livrare mai mici decât cele prevăzute în documentația de atribuire. Termenele de livrare prevăzute în documentația de atribuire la secțiunea Modelul de contract, sunt de șapte zile pentru livrarea cu cisternă auto.Licitație pentru motorină la CFR Călători. Condiții de participare

Pentru participarea la procedura de achiziție, se solicită certificate emise de organisme independente cu privire la standardele de asigurare a calității. Se va face dovada implementării unui sistem de management al calității în conformitate cu SR EN ISO 9001, sau echivalent.

Garanția de participare este în valoare de 587.300 lei sau echivalent leu/valută la cursul stabilit de BNR. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 15 septembrie 2022, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 15 decembrie 2022.

Ultimele Articole