spot_img
luni, mai 23, 2022
spot_img

BREAKING CFR SA a lansat o licitație pentru modernizarea căii ferate în valoare de 645 milioane de euro

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a lansat marți dimineață o licitație pentru modernizarea căii ferate în valoare de 645 milioane de euro.

licitație pentru modernizarea căii ferate modernizarea căii ferate Caransebeș-Timișoara-Arad modernizarea căii ferate Caransebeș-Arad fibră optică pe calea ferată

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Proiectare şi execuție lucrări aferente obiectivelor de investiţii Lot 1: Proiectare şi execuție lucrări aferente obiectivului de investiţii <Modernizarea liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad, Lot 1 Caransebeș – Lugoj> Lot 2: Proiectare şi execuție lucrări aferente obiectivului de investiţii <Modernizarea liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad, Lot 2 Lugoj – Timișoara Est>”.

Traseul tronsonului feroviar vizat pentru modernizare aferent Lot 1 Caransebeș -Lugoj ”: de la km 474+925 al liniei CF București – Jimbolia (indicativ 100), până la Km 514+504. Traseul tronsonului feroviar vizat pentru modernizare aferent Lot 2 Lugoj – Timișoara Est”: de la km 514+504 al liniei CF București – Jimbolia (indicativ 100), până la Km 568+638.

Pe traseul existent, calea ferată este simplă (cu excepția intervalului Zăgujeni-Căvăran, unde este cale dublă), electrificată, dotată cu instalație BLA și este dispusă atât în rambleu cu înălțimi între 0 și 6 metri, cât și în debleu cu adâncimi între 0 și 2 metri. Proiectul de modernizare a tronsonului feroviar menționat include: • Îmbunătățirea geometriei traseului și sporirea capacității portante a căii pentru a permite circulația trenurilor cu viteza de până la 160 km/oră; • Modernizarea staţiilor şi haltelor de mişcare de pe această linie, adaptând capacitatea acestora, conform volumului de trafic şi necesităţilor tehnologice; • Modernizarea clădirilor staţiilor de călători, incluzând construcţiile pasarelelor şi ridicarea nivelului peroanelor, în conformitate cu standardele europene în vigoare; • Înlocuirea bretelelor şi a traversărilor dublă joncţiune cu schimbătoare de cale simple; • Dublarea liniei pe toată lungimea; • Înlocuirea de poduri, podeţe, repararea sistemului de drenaj, îmbunătăţirea terenului de fundare și a terasamentelor; • Ridicarea niveletei căii și protecția antierozionala a terasamentului de cale ferată în zonele inudabile; • Construcţia drumurilor de întreţinere de-a lungul căii ferate (unde nu sunt disponibile drumuri publice); • Construcţia a două clădiri de mentenanţă în staţiile Caransebeş şi Timişoara Nord; • Montare de panouri fonoabsorbante şi/sau soluţii alternative de reducere a nivelului de zgomot, pe segmentele de cale ferată ce străbat localități; • Instalaţii de centralizare electronică noi, în staţii şi introducerea sistemului de siguranţă ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R); • Modernizarea echipamentului de telecomunicaţii; • Înlocuirea echipamentelor linie de contact şi din substaţiile de tracţiune electrică, instalarea unui sistem de control SCADA; • Montarea de încălzitoare de macaz pe liniile de primire-expediere, în staţii, în halte de mişcare şi la ramificaţii, pentru a combate efectele înzăpezirii liniei CF.

Licitație pentru modernizarea căii ferate, împărțită în două loturi

Valoarea totală estimată a contractului este de 3.180.021.255,45 lei, echivalentul a aproximativ 645 milioane de euro. Contractul este împărțit în două loturi, după cum urmează:

  1. ”Modernizarea liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad, Lot 1 Caransebeș – Lugoj”

Valoarea estimată fără TVA: 1.437.751.581,09 lei

  1. ”Modernizarea liniei feroviare Caransebeș – Timișoara – Arad, Lot 2 Lugoj – Timișoara Est”

Valoarea estimată fără TVA: 1.742.269.674,36 lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 26 iulie 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 26 februarie 2022. (A.B.)

Ultimele Articole