spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

Licitație la STB. Chinezii vor da un nou design pentru tramvaiele Bucur LF

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a primit o singură ofertă la licitaţia pentru un nou design la tramvaiele Bucur LF – CA, cele mai moderne din flota societății.

tramvaiele Bucur LF

Asocierea Ingenious Machinery Solutions – Suport Real IFN – Railtec Systems Integrations a depus singura ofertă până la termenul limită din 22 octombrie la licitaţia STB pentru amenajarea tramvaielor Bucur LF – CA. Aceeaşi asociere a fost unic ofertant şi la licitaţia anterioară organizată de STB pentru redesignul tramvaielor respective, dar care a fost însă anulată, informează Economica.net.

Liderul asocierii, Ingenious Machinery Solutions, este o societate cu răspundere limitată înfiinţată în martie 2019 în Sectorul 4 din Bucureşti. Pe site-ul său, această firmă spune că şi-a început activitatea alături de gigantul China Railway Signal & Communication Corporation (CRSC), prin lansarea unui parteneriat puternic pe piaţa românească.

STB are 11 tramvaie Bucur LF

CRSC este o companie din China specializată în sisteme de semnalizare pentru transportul feroviar, cu venituri de 40 miliarde de yuani (aproximativ cinci miliarde de euro) în 2018. STB a relansat pe 20 septembrie licitaţia pentru amenajarea interioară şi exterioară a tramvaielor Bucur LF – CA, valoarea estimată a contractului fiind de 31,10 milioane de lei (6,5 milioane de euro).

Parcul STB include 476 de tramvaie, din care 11 sunt modelul Bucur LF – CA. În 2012 au fost fabricate primele cinci tramvaie Bucur LF-CA, cu podea parţial (60%) coborâtă şi acţionare cu invertoare şi motoare de curent alternativ în Uzina de Reparaţii Atelierele Centrale (URAC) a STB. Producţia acestui model de tramvai a mai continuat şi în 2013.

Ultimele Articole