spot_img
vineri, decembrie 3, 2021
spot_img

Licitație de 346 mii euro pentru repararea unui pod

CFR SA organizează licitație de reparare a podului pe regionala Brașov, situat la km 94 pe linia 205 între stațiile Ucea și Arpaș, peste pârâul Gostaia.

Firma câștigătoare urmează să facă expertiza, DALI (documentația avizare lucrări investiții), proiectare și execuție. Podul are are infrastructura (culeele) din beton si suprastructura alcătuita dintr-un tablier metalic de tip grinzi cu inima plină, cale sus, nituit, simplu rezemat, cu deschiderea de 10,60m. Podul traversează pârâul Gostaia. Podul a fost construit in anul 1940 de Secția poduri Sibiu.

Tablierul prezinta 3 îmbinări de montaj la grinzile principale (in panourile 2,4,6). Calea ferata fără joante (CFJ), pe pod este in aliniament și palier, linia nu este electrificată și este realizată cu șină tip 65 si traverse din lemn. Podul are contrașine pe pod și la capete .

Podul prezintă două trotuare de serviciu și parapet metalic, iar podina de trotuar este realizată din dulapi metalici.

În vederea îmbunătățirii condițiilor de siguranță și transport pe calea ferată, respectiv pentru eliminarea limitărilor de viteză actuale, sunt necesare următoarelor lucrări : • Reabilitare infrastructură existentă; • Înlocuirea tablierului metalic existent cu un tablier nou cu cuva de balast, care să permită execuția lucrărilor de buraj mecanizat; • Refacerea terasamentului; • Înlocuirea traverselor de lemn cu traverse de beton și contrașine pe pod; • Calibrarea albiei râului și execuția de sisteme de protecție în amonte și aval de pod; • Înlocuirea cablurilor SCB existente

Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data-limită de depunere a ofertelor: 20 zile. Valoarea totală estimată este de 1, 63 milioane lei. Durata contractului este de 13 luni. Deschiderea ofertelor va avea loc la 12 iulie ora 15.00.

 

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole