spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

Licitație CFR de un milion de euro pentru utilaje și echipamente de reparare a liniilor

O licitație CFR de un milion de euro pentru utilaje și echipamente de reparare a liniilor de cale ferată a fost lansată marți dimineață.

licitație CFR lucrările pe Brașov-Sighișoara planul de relansare economică dublarea căii ferate Mogoșoaia-Balotești

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație cu titlul ”Utilaje și echipamente specifice activitatii de reparații linii CF (4 loturi)”.

În prezent, utilajele aflate în administrarea CNCF CFR SA sunt uzate fizic și moral, depăşite tehnic și insuficiente ca număr, se arată în anunțul de licitație. Valoarea totală estimată a contractului este de 4.574.712 lei, echivalentul a aproape 950.000 de euro.

Licitație CFR, împărțită în patru loturi

Licitația organizată de CFR SA este împărțită în patru loturi, astfel:

  1. Maşina de bulonat si tirfonat

Valoarea estimată fără TVA: 390.400 de lei

  1. Maşina de găurit șina.

Valoarea estimată fără TVA: 191.776 de lei

  1. Dispozitivul hidraulic de pretensionat șina.

Valoarea estimată fără TVA: 317.536 de lei

  1. Utilaj de descărcat șina.

Valoarea estimată fără TVA: 3.675.000 de lei.

Mașina de bulonat și tirfonat face parte din categoria utilajelor cu utilizare specială, de mică mecanizare, destinată înșurubării cu moment de strângere controlat și desfacerii/deșurubarii buloanelor verticale/orizontale, precum și a tirfoanelor (din prinderile șinei, ecliselor și plăcilor metalice de pe traverse) în lucrări de construcție, întreținere si reparație a căii ferate. Mașina de găurit șină face parte din categoria utilajelor cu utilizare specială, de mică mecanizare, echipată cu motor termic, destinat efectuării găurilor în şinele de cale ferată. Dispozitivul hidraulic de pretensionat şina face parte din categoria utilajelor cu utilizare specială folosit în timpul sudării șinelor și servește pentru a trage, împinge sau menține șina la lungimea corespunzătoare temperaturii de fixare prescrisă. Utilajul de descărcat şina este destinat descarcării șinelor în lungul căii, acestea fiind încărcate în prealabil pe vagoane platformă specializate pentru acest tip de transport.

Ofertantul trebuie să demonstreze un nivel minim al cifrei anuale de afaceri (în lei fara TVA) pentru anii 2017, 2018 și 2019= 3.000.000 lei.

Condiții de participare la licitație

Ofertantul trebuie să prezinte lista principalelor livrări de produse similare efectuate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii trei ani, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi. Ofertantul trebuie să faca dovada că a furnizat produse similare contractului ce urmează a fi atribuit, în valoare cumulată de cel puțin 3.500.000 de lei, din maximum trei contracte.

Valoarea garanției de participare este pentru: lot 1 – 3.900 de lei, lot 2 – 1.900 de lei, lot 3 – 3.000 de lei, lot 4 – 36.000 de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 16 septembrie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la date de 16 ianuarie 2021.

Ultimele Articole