spot_img
miercuri, mai 25, 2022
spot_img

Se reia o licitație anulată la Regionala Timișoara, pentru instalații CED în stația Călan Băi

În SEAP a fost reluată miercuri dimineață o licitație anulată la Regionala Timișoara, cu titlul ”Reparații curente la instalațiile SCB pe raza Secției CT4 Deva – instalații CED în Stația CF Călan Băi”.

licitație anulată la Regionala Timișoara lucrări de reparații la instalațiile SCB reparații la instalațiile CED reparații la instalațiile SCB stația CF Ferry Boat reparații curente la instalațiile SCB reparații la instalațiile SCB reparații curente la instalațiile SCB
FOTO cu rol pur ilustrativ, spiact.ro

Lucrările propuse a se realiza, conform caietului de sarcini, prevăd înlocuirea cablurilor din plumb de tip CSHPbI cu cabluri de tip CSYEAlAbY, respectiv realizarea subtraversărilor de cabluri și introducerea capetelor de cablu în picheți de aparataj, distribuitori și dulap de semnal, cu montaj în săpătură pentru prevenirea furturilor și devastărilor, precum și înlocuirea picheților de aparataj cu picheți în carcasă nemetalică. Valoarea totală estimată a contractului, ce trebuie dus la bun sfârșit în termen de 120 de zile, este de 1.379.939,81 lei.

Se solicită experiență similară pentru participarea la licitație. Ofertantul va prezența o listă prin care să facă dovada că în ultimii cinci ani a executat lucrări similare, la nivelul unui contract/mai multor contracte. Se consideră că sunt îndeplinite cerințele pentru demonstrarea experienței similare dacă ofertantul a executat lucrări de reparații la instalațiile SCB.

Garanția pentru participare este 13.798 de  lei fără TVA pentru o perioadă de valabilitate de șase luni de zile. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 9 august 2021, ora 15,00.

Licitație anulată la Regionala Timișoara. Diferențe de cantități între anexe

O procedură identică fusese lansată de Regionala Timișoara pe 12 mai. Atunci, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare fusese stabilit pentru 15 iunie 2021, ora 15,00.

Numai că pe 25 iunie licitația a fost anulată. ”Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului”,  se arată în anunțul de pe SEAP.

Concret, au existat diferențe între cantitățile specificate în două anexe – una din contractul de servicii și una furnizată de entitatea contractantă la  clarificări. Firmele au depus oferte luând în calcul a doua variantă, ceea ce ar fi însemnat neîncadrarea în condițiile tehni ce de calitate ale proiectului. (A.B.)

Ultimele Articole