joi, noiembrie 30, 2023
spot_img

BREAKING S-a reluat licitația pentru vânzarea locomotivelor și vagoanelor CFR Marfă

Joi după-amiază a fost publicată a două etapă a licitației pentru vânzarea locomotivelor și vagoanelor CFR Marfă, pentru diminuarea datoriei către ANAF.

Pe site-ul operatorului feroviar de stat a fost publicată lista vagoanelor și locomotivelor scoase la mezat, adică cele rămase neadjudecate după prima licitație.

Lista vagoanelor o puteți consulta AICI, iar cea a locomotivelor AICI. Sunt scoase la licitație, în această etapă, 5.908 vagoane și 368 de locomotive.

În prima etapă, vânzarea locomotivelor și vagoanelor CFR Marfă a adus peste 10 milioane de euro

CFR Marfă a făcut publică la data de 6 iulie 2023 intenția de valorificare prin înțelegerea părților a 7.157 de vagoane și 508 locomotive, în conformitate cu art. 248 din Legea 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală.

Miercuri, Club Feroviar a scris că locomotivele CFR Marfă scoase la licitație au fost cumpărate de operatori feroviari privați, o societate de tip Remat, o alta care activează în industria hotelieră și o casă de comerț ucraineană.

”Ca urmare a obținerii acordului Administrației Naționale de Administrare  Fiscală de valorificare și ridicare sechestru s-au încasat 55,24 milioane de lei (la care se adaugă TVA) pentru 45 de locomotive și 56 de vagoane. Firmele declarate eligibile care au achitat bunurile ofertate au fost: Banat Green Trading (2 locomotive), Laromet Transib (2 locomotive), Marsim Strei (2 locomotive), Tehnotrans Feroviar (1 locomotivă), Ukrainian Global Trading (1 locomotivă), Vest Trans Rail (1 locomotivă), GFR (31 locomotive), Magro Util (1 locomotivă), Nitramonia (52 vagoane), Tim Rail Cargo (4 vagoane) și Unicom Tranzit (4 locomotive)”, a anunțat CFR Marfă.

Ultimele Articole