spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

Regionala București reia licitația pentru trecerile la nivel. Precedenta a fost anulată

Regionala București a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a reluat de la zero licitația pentru trecerile la nivel. Precedenta procedură a fost anulată deoarece nu a fost depusă nicio ofertă.

licitația pentru trecerile la nivel licitație la Regionala București modernizarea trecerilor la nivel treceri de cale ferată din Constanţa
FOTO cu rol pur ilustrativ

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat la finele săptămânii trecute  anunțul de licitație ce are ca obiect ”Reparații la zona carosabilă și de racordare la 17 treceri la nivel de pe raza SRCF București (expertiză + DALI)”.

Elaborarea expertizei și DALI se vor realiza în conformitate cu cadrul legislativ și de reglementare în vigoare, pentru a prezenta cea mai bună alternativă privind modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată. Proiectul reprezintă una dintre măsurile de îmbunătățire a siguranței traficului și securității transporturilor pentru toate mijloacele de transport prin acțiuni specifice de tipul modernizării trecerilor la nivel cu calea ferată. Pentru elaborarea expertizei și DALI, contractantul va respecta actele normative și reglementările specifice infrastructurii feroviare, construcții, aplicabile, în vigoare, în vederea prezentării unui proiect ”matur”, care să corespundă celei mai eficiente soluții din punct de vedere tehnico – economic.

Algoritm complex de evaluare la licitația pentru trecerile la nivel

Valoarea totală estimată a contractului este de 383.850 de lei, echivalentul a aproape 80.000 de euro. Pentru evaluarea ofertelor, se va ține cont de un algoritm complex, după cum urmează:

  • Prețul ofertei 40 %
  • Demonstrarea unei abordări și a unei metodologii corespunzătoare pentru realizarea activităților și obținerea rezultatelor în cadrul Contractului 15 %
  • Resurse umane și materiale, precum și realizările corespunzătoare fiecărei activități. Se va lua în calcul inclusiv personalul suport 10 %
  • Atribuțiile membrilor echipei în implementarea activităților contractului, precum și distribuirea și interacțiunea sarcinilor și responsabilităților dintre membrii echipei 10 %
  • Expert principal nr. 1 – Lider de echipă – Manager de proiect (exclus metrou și tramvai) 15 %
  • Expert principal nr. 2 – Expert financiar (Analiza tehnico-economică) 10 %.

Condiții de participare la licitația pentru trecerile la nivel

Experiența similară se va demonstra prin prezentarea unui contract sau maximum cinci contracte din care să reiasă servicii similare prestate în ultimii cinci ani de zile cu o valoare individuală/cumulată de minimum 383.850 de lei. Servicii similare acceptate: servicii de elaborare documentații tehnico-economice în domeniul infrastructurii feroviare convenționale și/sau de mare viteză care să includă elemente de infrastructură și suprastructură de cale ferată, inclusiv cele aflate în derulare sau finalizate.

De asemenea, se solicită garanție de participare în cuantum de 3.838,50 lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 28 decembrie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 28 aprilie 2021.

Precedenta licitație a fost anulată

O licitație similară a fost lansată de Regionala București și la finele lunii octombrie. Atunci, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare fusese stabilit pentru 17 noiembrie 2020, ora 15,00.

Licitația a fost însă anulată. ”Această procedură a fost anulată automat, deoarece la data limită de depunere a ofertei nu au existat ofertanți care au depus oferta”, se precizează pe SEAP.

Ultimele Articole