spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

S-a anulat licitația pentru Podul Constanța. Nu s-a prezentat nicio firmă, se trece la negociere directă

Licitația pentru Podul Constanța, lansată de CFR SA pe 5 aprilie, a fost anulată, pentru că nicio firmă nu a depus oferte.

Adrian Bărbulescu

Licitația pentru Podul Constanța

 

Termenul limită de depunere a ofertelor a fost 7 mai (marți). Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat pe 5 aprilie că se consolidează Podul Constanța, fiind lansată licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor.

Este vorba de reparaţia şi consolidarea podului de cale ferată de la km 4+327, situat pe magistrala Bucureşti – Constanţa. Valoarea totală estimată a contractului este de 3.491.363 lei fără TVA, din care 101.175 lei pentru servicii de proiectare şi 3.390.188 lei fără TVA pentru execuţia lucrărilor, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Durata contractului era stabilită la opt luni de la semnare, din care două luni pentru proiectare şi șase luni pentru execuţie, la care se adaugă perioadă de garanţie a lucrărilor de 10 ani.

După ce s-a anulat licitația pentru Podul Constanța, se trece la negociere directă

Reprezentanții CFR SA au declarat pentru Club Feroviar că, potrivit Legii 99/2016, articolul 17, alin. 1, lit. (a, în acest caz se poate trece la negociere directă pentru a se realiza consolidarea acestui pod.

”Dacă în cazul unei proceduri cu anunț de participare nu a fost depusă nicio ofertă sau solicitare de participare, entitatea contractantă, în cazul de față Regionala București, poate transmite invitații la unul sau mai mulți ofertanți pentru a participa la negociere”, au declarat oficialii CFR, citând din legea respectivă.

Dat fiind faptul că podul feroviar de la km 4+327 reprezintă un obiectiv de utilitate publică, cu o importanţă deosebită atât pentru traficul feroviar, cât şi pentru cel rutier, CFR SA a analizat şi a stabilit un program de lucrări astfel încât, în perioada execuţiei, să nu intervină modificări majore de trafic nici în circulaţia trenurilor, nici în circulaţia rutieră, a precizat compania de infrastructură.

Ultimele Articole