Regionala Brașov a CFR SA a lansat licitația pentru podul Budila, care s-a prăbușit în 2018

14 septembrie 2020

Regionala Brașov a CFR SA a lansat licitația pentru podul Budila, de pe secția Brașov-Întorsura Buzăului, care s-a prăbușit în 2018.

licitația pentru podul Budila Legea bugetului pe 2020 podul de la Budila trenuri la Întorsura Buzăului
FOTO Observatorul de Brașov

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat sâmbătă anunțul de licitație ce are ca obiect ”Reconstrucție pod și amenajare albie km 17+318 linia 317 Hărman-Întorsura Buzăului”.

Valoarea totală estimată a contractului ce urmează a fi încheiat este de 26.025.733,86 lei, echivalentul a 5,3 milioane de euro. Valoarea estimată nu include valoarea cheltuielilor diverse și neprevăzute, care este calculată la un procent de 5% din valoarea lucrărilor de construcții-montaj. Utilizarea sumelor aferente acestora se face în funcție de necesități, pentru situațiile neprevăzute care pot apărea pe parcursul execuției lucrărilor, situații care nu au putut fi luate în considerare în momentul întocmirii proiectului. Durata contractului este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor, la care se adaugă trei luni calendaristice pentru întreruperea lucrărilor pe perioada de timp friguros. Contracul încetează să producă efecte de la data la care se va efectua recepția finală.

La stabilirea punctajului, prețul ofertei va conta în proporție de 88% , iar restul va fi alocat pentru termenul de execuție a contractului de lucrări.

Condiții de participare la licitația pentru podul Budila

Pentru participarea la licitație, se solicită lista lucrărilor realizate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii cinci ani, indicând numărul și data contractului invocat drept experiență similară, valoarea, beneficiarul, perioada, data și numărul documentului de recepție, precum și ponderea și/sau activitățile pentru care a fost responsabil, împreună cu valoarea acestora.

Ofertantul trebuie să facă dovada că a executat, în cadrul a maximum cinci contracte, lucrări de construcție nouă/modernizare/lărgire pod/pasaj/viaduct, a căror valoare individuală/cumulată a fost de minimum 25 milioane de lei fără TVA. Garanția de participare este de 260.257,33 lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 9 octombrie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 9 februarie 2021.

Podul Budila s-a prăbușit acum doi ani de zile

Podul de peste râul Tărlung de la Budila s-a prăbuşit pe 30 iunie 2018 pe o lungime de 50-60 metri.

Linia de cale ferată Brașov – Întorsura Buzăului a fost dată în folosinţă în 1931 şi în ultimii 10 ani călătorii au fost transportaţi de operatorul privat Regiotrans (din decembrie 2018 devenit Regio Călători).