spot_img
joi, octombrie 28, 2021
spot_img

S-a reluat licitația pentru motorină la CFR Călători. Precedenta procedură a fost anulată

S-a reluat licitația pentru motorină la CFR Călători, la o valoare estimată mai mică, după ce precedenta procedură de achiziție publică a fost anulată.

licitația pentru motorină la CFR Călători supraacciza la carburanţi

În sistemul electronic de achiziții publice a fost publicat marți anunțul de licitație ce are ca obiect ”Carburant pentru motoare diesel (motorină), conform SR EN 590 + A1:2017”.

Este a doua oară în ultima perioadă când operatorul feroviar de stat lansează o licitație pentru carburant. Precedenta procedură a fost lansată de Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători pe 12 martie și avea termen final de depunere a ofertelor data de 14 aprilie. În SEAP, această licitație apare ca ”anulată”.

Acum, valoarea totală estimată este de 56.563.000 de lei, echivalentul a aproximativ 11,5 milioane de euro. La precedenta procedură, valoarea estimată era mai mare, de 64.233.000 de lei, echivalentul a aproximativ 13 milioane de euro la cursul de la vremea respectivă. Diferența de preț este cauzată de scăderea cotațiilor internaționale ale petrolului din ultima perioadă.

Condiții de participare la licitația pentru motorină la CFR Călători

Este vorba de achiziția a 13.000 de tone de motorină, iar la licitație prețul ofertei va conta în proporție de 95%, iar resul – termenul de livrare. Durata contractului urmează să fie de patru luni de zile. Garanția de participare la licitație este de 565.630 de lei sau echivalent leu/valută la cursul stabilit de BNR înainte cu șase zile de data limită stabilită pentru depunerea ofertelor, valabilă trei luni de la termenul limită de depunere a ofertelor.

Pentru participarea la procedura de achiziție, se vor prezenta certificate emise de organisme independente cu privire la standardele de asigurare a calității. Totodată, se va face dovada implementării unui sistem de management al calității în conformitate cu SR EN ISO 9001, sau echivalent.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 3 iunie 2020, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 3 septembrie 2020.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole