joi, iunie 1, 2023
spot_img

PMB va relua licitația pentru modernizarea liniilor de tramvai, pentru patru loturi

Primăria Capitalei va relua licitația pentru modernizarea liniilor de tramvai, pentru cele patru loturi la care la prima procedură nu au fost depuse oferte.

”Vom relua licitația pentru reabilitarea liniilor de tramvai unde nu s-au prezentat ofertanți. Am lansat în consultare publică caietul de sarcini pentru modernizarea a 4 loturi de linii de tramvai în zone intens circulate din București:

  • LOT 1 – Reabilitare sistem rutier pe Bd. Th. Pallady, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Călărașilor, Bd. Corneliu Coposu inclusiv Bucla Complex Titan, lungime traseu 18,00 km.
  • LOT 2 – Reabilitare sistem rutier pe Bd. Pache Protopopescu și Str. Traian, lungime traseu 1,900 km.
  • LOT 13 – Reabilitare sistem rutier pe Bulevardul Ferdinand I, între Șoseaua Mihai Bravu și Strada Traian, lungime traseu 0,69 km.
  • LOT 15 – Reabilitare sistem rutier pe Strada Dristorului între Bd. Camil Ressu și Strada Baba Novac, lungime traseu 0,22 km.

Invit companiile interesate să vină cu observații și recomandări privind revizuirea, actualizarea și completarea documentației referitoare la conținutul Caietului de sarcini. Observațiile și recomandările pot fi trimise pe adresele de e-mail gabriel.popescu@pmb.ro sau directiaproceduri@pmb.ro până pe 03.04.2023. (…) Pentru celelalte 11 loturi la care avem deja ofertele, licitația este în etapa de evaluare a acestora. Proiectul reabilitării celor 50 de km de linii de tramvai este cea mai mare achiziție publică realizată vreodată de Primăria Capitalei”, a scris marți seara pe contul său de Facebook primarul general Nicușor Dan.



Patru loturi fără oferte la licitația pentru modernizarea liniilor de tramvai

La finele lunii noiembrie 2022, în sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Contract de servicii de proiectare și execuție lucrări reabilitare linii de tramvaie având ca obiect Achiziții de servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și lucrări de execuție reabilitare sistem rutier”. Valoarea totală estimată a contractului este de 1.885.671.179,68 lei, echivalentul a aproximativ 380 de milioane de euro.

Apoi, pe 22 martie 2023, au fost depuse oferte pentru 11 din cele 15 loturi scoase la licitație, după cum a scris atunci Club Feroviar.

Ultimele Articole