spot_img
marți, mai 17, 2022
spot_img

Trei oferte turcești la licitația pentru metroul de Otopeni lansată de Metrorex

La licitația pentru metroul de Otopeni, tronsonul 2, Tokyo-Aeroport Internațional Henri Coandă, au fost depuse trei oferte, toate din partea unor firme sau asocieri conduse de firme turcești.

Informația a fost difuzată de Radio România Actualități. Este vorba însă de o licitație cu precalificare, urmând ca ulterior să fie derulată procedura propriu-zisă.

Metrorex a scos la licitație pe 17 noiembrie contractul privind proiectarea și execuția M6, Tokyo-Aeroport Otopeni, în valoare de 265 de milioane de euro. Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, voia să renunțe la construcția acestui tronson.

Este vorba de anunțul de licitație ce are ca obiect „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă. (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni). Proiectare şi execuţie lucrări structură de rezistenţă pentru Lotul 1.2: Tokyo – Aeroport Otopeni”. Valoarea totală estimată a contractului este de 1.318.363.469 de lei, echivalentul a peste 265 de milioane de euro.Turcii sunt interesați de licitația pentru metroul de Otopeni

La licitație au fost depuse trei oferte, până la termenul limită, 28 ianuarie 2022. Acestea sunt, potrivit RRA:

  1. Alsim Alarko Sanayi Tesisleri Ve Ticaret A.S. CIF: 0590006036 (ofertant lider)
  • Yuksel Proje A.S. (terț și subcontractant)
  • Protelco (subcontractant)
  • SC Pesit Rom SRL (subcontractant)
  • Sanel (subcontractant)
  • Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S.
  1. Gülermak Ağir Sanayi İnşaat Ve Taahhüt A.Ş. (ofertant lider)

– 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata S.P.A. (terț și subcontractant)

– TPF Getinsa Euroestudios SL. (terț și subcontractant)

– Somet (ofertant)

– Vertatel International (subcontractant)

– Danavi (subcontractant)

– Institutul de Arheologie Vasile Pârvan (subcontractant )

– Geostud (subcontractant)

  1. Dogus Insaat Ve Ticaret A.S. (0fertant lider)

– Tekfen İnşaat Ve Tesisat A.Ş. (Tekfen Construction & Installation CO., INC.) (ofertant)

– Concelex (subcontractant)

– Tekfen Mühendislik Anonim Şirketi.

Contractul va fi finanțat parțial din bani japonezi

Contractul are ca obiectiv execuţia structurilor staţiilor şi interstaţiilor (galerii şi tuneluri) de metrou, ceea ce va permite punerea în funcţiune a acestui tronson după dotarea sa completă. Pentru proiectul „Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă. (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni)”, a fost încheiat Acordul de Împrumut ROM P5, în data de 10 martie 2010, între Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională (JICA) și Guvernul României (ratificat de către Guvernul României prin Legea nr. 228/25.11.2010).

Tronsonul de metrou va avea următoarele stații: Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion IC Brătianu, Aeroport Otopeni. Pentru execuţia lucrărilor, este necesară proiectarea acestora de către antreprenorul desemnat.

Candidații selectați vor prezenta în etapa a doua a procedurii de atribuire o garanţie de participare în cuantum de 13.100.000 lei.

Ultimele Articole