spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

”Pachetul Oltenia”. Cătălin Drulă a anunțat când se va lansa licitația pe Craiova-Caransebeș

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat miercuri după amiază lansarea ”Pachetului Oltenia” de lucrări de infrastructură și când va fi lansată licitația pe Craiova-Caransebeș.

licitația pe Craiova-Caransebeș trenuri Interregio devin Regio Expres licitație pentru pază în gări accident mortal în Gara Craiova

”Toate regiunile României au nevoie de infrastructură modernă. Disparitățile trebuie eliminate, iar proiectele trebuie prioritizate și în funcție de criteriul dezvoltării echitabile și uniforme a rețelelor pe întreg teritoriul țării. Astăzi venim cu vești bune pentru Oltenia. Și vorbim de 6 proiecte rutiere și 2 proiecte feroviare. La unele deja sunt șantiere deschise și se lucrează în teren, la celelalte facem partea de pregătire pentru ca, în următorii ani, acestea să devină realitate”, a scris Cătălin Drulă pe contul său de Facebook.Licitația pe Craiova-Caransebeș, aproape de momentul lansării

Pe partea feroviară, ”Pachetul Oltenia”, ministrul Transporturilor a cerut Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA să lucreze cu prioritate la ridicarea principalelor restricții și limitari de viteză, pentru a reduce timpul de călătorie, care acum este de aproximativ trei ore și 30 de minute.

Un alt proiect este de modernizare. ”Mai departe, de la Craiova la Caransebeș vom finaliza în acest an studiul de fezabilitate pentru modernizarea coridorului feroviar, urmând să licităm execuția lucrărilor. Este un proiect prin Connecting Europe Facility”, a mai scris Cătălin Drulă.

Surprinde însă faptul că ministrul Transporturilor nu s-a referit deloc în această postare la mult așteptata modernizare a secției de cale ferată Craiova-Calafat, care, prin ramificația de la Golenți, face legătura cu Vidin (Bulgaria), prin podul peste Dunăre ”Noua Europă”. (A.B.)

Ultimele Articole