spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Licitatia cu probleme de la Varsovia s-a incheiat. Hyundai Rotem, selectata pentru livrarea celor 213 tramvaie noi

Dupa lungi serii de discutii si mai ales anulari si reluari ale aceleiasi licitatii, Tramwaje Warszawskie a decis sa atribuie companiei Hyundai Rotem contractul pentru livrarea a 213 tramvaie noi, cu podea joasa.

Oferta Hyundai Rotem, in valoare de 1,85 miliarde de zloti (aproximativ 430 milioane euro) a devansat oferta producatorului polonez de material rulant, Pesa, acesta din urma participand la licitatie cu o oferta mult prea mare care depasea bugetul Tramwaje Warszawskie pentru acest proiect.

Sud-coreenii au fost si peste oferta consortiului Stadler-Solaris, acestia neindeplinind toate specifiicatiile solicitate de catre autoritatea de transport public din Varsovia.

Achizitia celor 213 tramvaie noi este partial finantata si cu ajutorul fondurilor europene.

Comanda de baza presupune livrarea a 85 de tramvaie bi-directionale si 18 tramvaie unidirectionale, fiecare in lungime de 33 metri, precum si 20 de tramvaie unidirectionale in lungime de 24 metri.

Autoritatea are optiunea de a suplimenta comanda cu inca 45 de tramvaie bi-directionale si 45 de tramvaie unidirectionale, de asemenea fiecare tramvai cu lungime de 33 metri.

Livrarea tramvaielor din comanda de baza ar trebui sa aiba loc la 22 de luni de la semnarea contractului si, potrivit cerintelor, se va incheia in octombrie 2022.

Ultimele Articole