spot_img
duminică, aprilie 2, 2023
spot_img

Două oferte la licitația CFR SA pentru redresoare de 160 V. Cele actuale au și 45 de ani

La licitația CFR SA pentru redresoare de 160 V, în valoare de 1,6 milioane de euro, lansată luna trecută, au fost depuse două oferte.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce avea ca obiect ”Redresoare 160 V”, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar. Valoarea totală estimată a contractului de tip acord cadru ce se vrea a fi încheiat pentru o perioadă de trei ani este de 7.998.000 de lei, echivalentul a aproximativ 1,6 milioane de euro.

Multe staţii CF sunt dotate cu instalaţii de centralizare de tip electrodinamic (CED), cu o vechime mai mare de 25 de ani. Echipamentele de electroalimentare de tip vechi, având în componenţă redresoare echipate cu amplificatoare magnetice, componente electronice care nu se mai fabrică și contactoare electromagnetice, prezintă o serie de dezavantaje şi deficienţe: sunt uzate fizic şi moral, având durata de funcţionare normală de 20 ani cu mult depăşită, fiind în funcţiune de 25 – 45 ani; implică costuri ridicate cu întreţinerea şi energia electrică, având un randament scăzut în comparaţie cu redresoarele realizate cu componente electronice moderne; nu se mai găsesc piese de schimb (tranzistorii cu germaniu şi contactorii utilizaţi nu se mai fabrică); nu asigură stabilizarea tensiunii necesară pentru noile baterii de acumulatoare montate în instalaţiile CED şi la instalaţiile de semnalizare automată – BAT, putând cauza reducerea duratei de funcţionare a acestora. Înlocuirea redresoarelor vechi din instalaţiile CED cu altele cu performanţe superioare va duce la înlăturarea neajunsurilor enumerate, diminuarea numărului de deranjamente, reducerea efortului de întreţinere şi implicit o reducere a costurilor de exploatare datorită economiei de energie electrică, se arată în anunț.

Ofertele depuse la licitația CFR SA pentru redresoare

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost data de 14 februarie 2023, ora 15:00.

Potrivit anunțului din SEAP, până la data limită, au fost depuse două oferte, de către Electrotehnica Echipamente Electrice și ICPE ACTEL SA. Ofertele trebuie să fie valabile până pe 14 iunie 2023.

Ultimele Articole