joi, septembrie 28, 2023
spot_imgspot_img

Letonia va utiliza Coridorul Nord-Sud

Presedintele Letoniei, Raimonds Vējonis, a declarat ca tara sa intentioneaza sa utilizeze Coridorul de Transport Nord-Sud pentru a promova exportul produselor alimentare letone catre Azerbaidjan. Declaratia a fost facuta in timpul intalnirii cu Presedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, la 17 iulie. Ambele parti au semnat o declaratie comuna pentru infiintarea unui parteneriat strategic intre cele doua tari. Conform acordului, Letonia si Azerbaidjan vor colabora, printre altele, in domenii precum transporturile si logistica.
„Declaratia comuna privind infiintarea unui parteneriat strategic intre Letonia si Azerbaidjan, dar si acordurile de cooperare in domenii precum educatia, transportul si supravegherea constructiilor semnate astazi, vor oferi noi oportunitati pentru adancirea relatiilor bilaterale. (…) Exista potential pentru dezvoltarea cooperarii dintre cele doua tari in sectoare precum educatia si stiintele, IT-ul, in domeniul farmaceutic si in constructii”, a declarat presedintele leton.
In 2016, cifra de afaceri a comertului dintre Azerbaidjan si Letonia a fost de 8,75 milioane de dolari, importul produselor letone a insumat 7,9 milioane de dolari, in timp ce exportul de produse din Azerbaidjan a fost de doar 0,85 milioane de dolari.
Conform Comisiei Vamale de Stat din Azerbaidjan, cifra de afaceri a tarii cu Letonia a fost de 3,72 milioane de dolari in perioada ianuarie-mai 2017, in crestere cu 11,5% comparativ cu aceeasi perioada din 2016.

Ultimele Articole