spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Letonia si UTLC stabilesc tariful comun pe ruta China-Europa

latviaCompaniile feroviare letone LDz si LDz Cargo Logistika si UTLC, compania pe actiuni a societatilor feroviare din Rusia, Belarus si Kazahstan, au stabilit un tarif comun pentru transportul feroviar de marfa de la granita chineza catre porturile letone Riga, Ventspils si Liepaja.
Tariful elaborat prevede o singura taxa pentru transportul unui container de 40 picioare (12 m) din statia Dostyk, orasul de frontiera dintre China si Kazkhstan, in portul Riga. Durata prevazuta de transport este de 14 zile.
„Acesta este un acord important care, sper, va duce la o cooperare productiva. Sunt multumit ca intr-o perioada de timp relativ scurta am reusit sa ajungem la o intelegere cu partenerii nostri din strainatate si din Letonia. Lucrarile pregatitoare sunt in curs si in prezent se lucreaza pentru organizarea unei curse pilot cu trenul din China in Riga pentru a confirma partenerilor nostri capacitatea de a ne indeplini obligatiile asumate”, a afirmat presedintele LDz, Edvins Berzins.
In iulie, ministrul leton al transporturilor, Uldis Augulis, presedintele LDz, Edvins Berzins si directorul China Railways (Caile Ferate Chineze), Sheng Guangzu, au semnat o scrisoare de intentie privind cooperarea pentru introducerea China Railway Express, trenul care leaga China de Europa.
Organizarea primului tren pilot complet pentru ruta China-Letonia este programata pana la sfarsitul acestui an.

Ultimele Articole