miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Legea privind inspecția tehnică mai așteaptă promulgarea lui Iohannis

Legea privind inspecția tehnică mai așteaptă promulgarea lui Iohannis. Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care aprobă Ordonanța de Urgență nr. 16/2024 referitoare la inspecția tehnică și supravegherea prin acțiuni de inspecție tehnică în domeniul feroviar, al transportului cu metroul, metroul ușor, monorail și al transportului urban, suburban și regional pe șine, inclusiv pe linii ferate industriale și pe căile ferate cu caracter de patrimoniu, muzeu sau turistic.

Legea urmează să intre la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Ordonanţa nr. 16/2024 privind inspecţia tehnică şi supravegherea prin acţiuni de inspecţie tehnică a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 91 din 31 ianuarie 2024 și este în vigoare de la 01 martie 2024.

Legea privind inspecția tehnică, prevederi 

Inspecția tehnică și supravegherea prin acţiuni de inspecţie tehnică se realizează pe bază de contract de inspecție tehnică încheiat cu operatorii economici care desfășoară activități în unul dintre domeniile prevăzute în proiectul de lege. Aceste domenii sunt feroviar, transport cu metroul, metroul uşor, monorail şi transport urban, suburban şi regional pe şine, pe linii ferate industriale și pe căile ferate cu caracter de patrimoniu, de muzeu sau turistic.

Mia multe detalii aici într-un articol Club Feroviar.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole