marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Vicepremierul Daniel Suciu: Modificările la Legea achizițiilor publice intră în Guvern săptămâna aceasta

Vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a anunțat miercuri la Timişoara că vor urma modificări la Legea achiziţiilor publice, care vor intra în Guvern în această săptămână.

Legea achiziţiilor publice

Măsurile ar urma să fie luate astfel încât în viitor să nu mai existe întârzieri ale proiectelor prin contestaţii ale licitaţiilor, iar firmele nemulţumite se vor putea adresa instanţelor.

Legea achizițiilor publice, modificată pentru preîntâmpinarea efectelor contestațiilor

Potrivit demnitarului, dacă în instanţă vor câştiga, firmele vor fi despăgubite la valoarea profitului pe care l-ar fi putut obţine.

„Pregătim să intrăm în şedinţa de Guvern săptămâna aceasta sau cea viitoare cu o modificare la Legea achiziţiilor publice, astfel încât piedici să nu se mai întâmple. Contestaţiile la licitaţii întârzie foarte mult unele proiecte. După 30 de zile, indiferent dacă există sau nu contestaţii, constructorul desemnat va demara lucrările, iar ulterior, dacă în instanţă firma care a contestat va avea câştig de cauză, va fi despăgubită, dar nu la valoarea întregii investiţii, ci la valoarea profitului pe care l-ar fi putut obţine”, a precizat Suciu.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole