Legătura feroviară Valea Prahovei – Aeroport Otopeni

16 aprilie 2021

Consiliul Județean Prahova a discutat cu CFR posibilitatea realizării unei legături feroviare spre aeroportul Otopeni, dinspre Ploiești – Valea Prahovei.

tablă de la Galați Procesul liniei de Otopeni calea ferată de aeroport

Autorităţile din Prahova discuta cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi ai CFR o iniţiativă de introducere unei linii feroviare care să lege municipiul Ploieşti de aeroportul Otopeni, potrivit publicației telegrama.ro.

Ideea pleacă de la faptul că municipiul este un important nod feroviar, unul dintre cele mai mari din România, tranzitat de trenurile care circulă spre Bucureşti venind atât dinspre Moldova cât şi dinspre Transilvania şi vestul ţării, autorităţile argumentând că ar fi mult mai simplu pentru călătorii care au nevoie să ajungă la Otopeni să vină pe o linie specială dinspre Ploieşti, decât să meargă până la Gara de Nord din Capitală şi de acolo să se întoarcă înspre aeroport, pe linia de tren deja existentă.Apostol, CJ Prahova: Vom verifica soluțiile tehnice existente

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Apostol, a avut în această săptămână o întrevedere cu oficiali din CFR cu privire la mai multe subiecte legate de circulaţia feroviară din Prahova, de la nevoia unor intervenţii şi îmbunătăţirea măsurilor de siguranţă la trecerile la nivel cu calea ferată şi până la acest proiect de viitor. “Ne dorim un parteneriat între Consiliul Judeţean şi CFR prin care să legăm Ploieştiul de Otopeni, având în vedere că Prahova este un nod feroviar important, iar această linie ar putea ajuta mult la dezvoltarea judeţului. Primul pas va fi să încercăm să vedem dacă sunt soluţii tehnice deja existente. Din câte am înţeles, există unele căi ferate industriale în zona Otopeniului, trebuie văzut dacă se pot lega”, a declarat vicepreşedintele Cristian Apostol.

Discuţiile au vizat şi realizarea unor lucrări la infrastructura feroviară deja existentă, inclusiv cu poibilitatea atragerii unor finanţări europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, reprezentanţii CFR anunţând cu această ocazie că în prezent lucrează la documentaţia tehnică pentru un proiect de reabilitare a liniei Ploieşti-Buzău, care ar urma să intre în lucru în 2022. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova a mai adus în discuţie şi situaţia trecerilor la nivel cu calea ferată unde există probleme de vizibilitate sau au fost semnalate defecţiuni ale sistemelor de avertizare, convenind ca Direcţia Tehnică a Consiliului Judeţean să transmită către CFR un referat detaliat pe această temă. (D.C.)

CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, organizează ediţia a IV-a a Târgului de Carieră Feroviară în România în datele de 20-21 aprilie, online.

Angajatori
Colaboratori Parteneri Media
facultatea de transporturi UPB logo CFDP
MAI MULTE DETALII