spot_img
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
spot_img

Legatura feroviara pentru Aeroportul Venezia

02-veneziaGruppo SAVE S.p.A, societatea care gestioneaza Aeroportul Marco Polo din Venetia, ar putea semna in curand un acord pentru realizarea unei legaturi feroviare directe cu aeroportul. Potrivit presedintelui SAVE, Enrico Marchi, incheierea acordului in acest sens cu administratorul infrastructurii feroviare italiene RFI va avea loc in foarte scurt timp.
Legatura va fi construita ca o ramura a liniei Mestre-Venetia si va fi partial subterana in zona aeroportului, gara urmand sa fie amplasata sub terminalul pentru pasageri. De asemenea, potrivit planurilor actuale, gara aeroportului nu va fi cap de linie, ci va fi o gara de trecere, a precizat Enrico Marchi.
Au fost astfel abandonate planurile de construire a unei legaturi de mare viteza ca ramura a liniei Venetia-Trieste. Cu toate acestea, gara va putea fi deservita si de trenurile de mare viteza precum Frecciarossa, care pot circula si pe linii conventionale, precum si de trenurile regionale. SAVE spera de asemenea ca in viitor si alti operatori pe langa Trenitalia si NTV ar putea oferi servicii de transport feroviar spre aeroport.
Aceasta solutie a fost acceptata si de autoritatile regionale si comunale ale Venetiei, care pana acum nu au fost de acord cu propunerile anterioare privind legatura feroviara cu aeroportul.
Proiectul de realizare a liniei va intra in totalitate in sarcina RFI si ar urma sa fie gata in opt ani, a mai spus Enrico Marchi.

Ultimele Articole