spot_img
vineri, august 19, 2022
spot_img

Se pregătește o nouă legătură feroviară între Praga și Budapesta, operată de RegioJet

Operatorul privat de transport feroviar RegioJet a anunțat că va pune în funcțiune, din iunie 2020, o nouă legătură feroviară între Praga și Budapesta, via Brno și Viena.

legătură feroviară între Praga și Budapesta

Condusă de fondatorul său Radim Jančura, societatea Regiojet intenționează să-și extindă legătura sa actuală între Praga și Viena până la Budapesta, informează site-ul oficial al Guvernului de la Praga.

RegioJet devine astfel concurent direct pentru societatea cehă a căilor ferate (České dráhy), care asigură legătura între Praga și Budapesta, via Bratislava, dar și pentru societatea austriacă de căi ferate OBB care operează linia între Viena și Budapesta.

Parteneri locali pentru această nouă legătură feroviară între Praga și Budapesta

Societatea RegioJet a pus în practică acest proiect în colaborare cu partenerii săi din țările respective. În Ungaria, ea este legată de transportatorul local Continental Railway Solution, în vreme ce în Austria colaborează cu operatorul West Bahn.

RegioJet asigură de asemenea o legătură de autocar între Praga și Budapesta. Călătoria durează aproximativ șapte ore și prețurile biletelor pornesc de la 645 de coroane (25 de euro). Tarifele biletelor de tren nu au fost încă stabilite. Societatea națională České dráhy oferă pe această linie bilete la prețul mediu de 1.600 de coroane (62 de euro), dar și tarife avantajoase pornind de la 520 de coroane (20 de euro).

Ultimele Articole