spot_img
miercuri, martie 22, 2023
spot_img

FOTO. Manager profesionist marca Grindeanu. Noaptea lăutar, ziua director în centralul CFR SA

După ce în Consiliul de Administrație avem deja de mult timp un medic veterinar, recent a fost numit un lăutar director în centralul CFR SA. Directorul general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, Ion Simu-Alexandru, l-a cooptat pe Gheorghe Cătălin Ipate în conducerea centrală a administratorului infrastructurii feroviare din România. Acesta este noaptea muzicant pe la paranghelii, iar ziua își exercită atribuțiile de director Dezvoltare Proiecte Feroviare.

De profesie inginer și cu o vechime de trei decenii în sistemul feroviar, Gheorghe Cătălin Ipate s-a ocupat în ultimii nouă ani cu organizarea de nunți, botezuri și alte evenimente festive. Toate cu ștaif, așa cum se poate observa și din fotografiile postate la liber pe contul său de Facebook.

Întreprinderea individuală Ipate Cătălin Gheorghe a fost înființată la data de 22 ianuarie 2014 și are sediul social în Ploiești, județul Prahova. Firma are codul CAEN 9001, obiectul de activitate fiind ”Activități de interpretare artistică (spectacole)”.

”Aceasta clasă include:

– producția de spectacole teatrale, concerte și spectacole de operă sau balet, în direct precum și alte producții scenice;

-activități ale grupurilor sau companiilor artistice, circurilor, orchestrelor sau formațiilor muzicale;

-activități ale artiștilor individuali cum ar fi actori, dansatori, muzicieni, recitatori sau crainici”, potrivit datelor de la Registrul Comerțului.

Lăutar director în centralul CFR SA. Cătălin Ipate spune că firma e făcută pentru fiul său

Club Feroviar l-a contactat pe Gheorghe Cătălin Ipate pentru a-l întreba dacă firma sa mai funcționează, în condițiile în care acum ocupă o funcție importantă în centralul CNCF CFR SA. Inițial a părut deranjat de întrebare, replicând ”Ce are una cu alta?”. I-am răspuns că asta vrem să aflăm și noi, ce are de-a face organizarea de evenimente cu poziția de director pentru Dezvoltare Proiecte Feroviare. Apoi a devenit brusc mai cooperant, spunând că lucrează în cadrul CFR de 30 de ani și că firma a fost înființată pentru fiul său.

”Am un băiat care e student, iar firma am făcut-o pentru el când era minor, trebuia să fie pe numele cuiva major”, a spus el. Întrebat dacă el personal s-a implicat în activitatea firmei, Cătălin Ipate s-a eschivat, spunând că, ”trebuia să mă mai bag și eu în seamă”, ”trebuia să mă duc cu băiatul pe la anumite activități” și că ”unele licențe trebuia să le plătesc pe numele meu”. ”Trebuia să fie totul legal”, a conchis directorul.

Tatăl (nu fiul) se prezintă ca DJ pe rețelele de socializare

Dacă dăm însă o raită pe rețelele de socializare, constatăm că Gheorghe Cătălin Ipate – tatăl, nu fiul – este extrem de implicat în activitatea de muzicant. Pe contul său de Facebook sunt postate la liber fotografii cu el la microfon, la diverse evenimente din restaurante.

Însă mai există și un alt cont de Facebook, denumit ”DJ CatalinIP”, dedicat parangheliilor, iar la poza de profil a contului figurează fotografia tatălui, nu a fiului, în fața unor platane de DJ și a unei mese de mixaj profesionale. Același lucru și pe pagina de Instagram @catalinip5.

Apoi, se mai ridică un semn de întrebare. Din fotografiile postate de tată în care apare alături de fiul său (pe care nu le vom publica aici, din motive lesne de înțeles), acesta din urmă nu pare a avea mai mult de 20 de ani. Cum firma a fost înființată acum nouă ani, reiese că fiul său se ocupa cu organizarea de evenimente prin restaurante încă de la vârsta de 11 ani!

În trecut, lăutăria i-a dăunat carierei de ceferist. Acum a fost promovat

Pentru a elucida aceste mistere din viața proaspăt-numitului director în cadrul CNCF CFR SA, am apelat la sursele noastre din sistemul feroviar, care ne-au precizat că în urmă cu câțiva ani lăutăria i-a cauzat probleme în activitatea de ceferist.

Concret, în vremea când era șef de district la Electrificare CFR SA a apărut un deranjament, iar Cătălin Ipate nu a fost de găsit, pentru simplul motiv că… era DJ la o nuntă. De altfel, în companie era și poreclit ”Lăutarul”.

Lăutar director în centralul CFR SA și veterinar în Consiliul de Administrație

Aceștia sunt ”managerii profesioniști” cu care se laudă peste tot ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Joia trecută, Adunarea Generală a Acționarilor de la CNCF CFR SA a decis să-i acorde lui Emil Bociu un nou mandat de patru luni în Consiliul de Administrație, după cum a scris Club Feroviar.

Ionel Sabin Emil Bociu este fostul primar al comunei Jebel din județul Timiș, fiind un apropiat al ministrului Transporturilor, așa cum a mai scris Club Feroviar. El a absolvit în 1986 Facultatea de Medicină Veterinară Timișoara. Până în 1990 a lucrat ca medic veterinar la IAS Liebling, iar apoi, timp de zece ani, ca inspector de specialitate la Direcția Generală Agricolă și de Alimentație Timiș.

Alți 20 de ani (2000-2020) a fost primarul comunei Jebel. Apoi, din 2021 și până în prezent, Ionel Sabin Emil Bociu este medic veterinar la cabinetul Jebel Vet SRL, potrivit CV-ului său postat pe site-ul CNCF CFR SA.

Ultimele Articole