spot_img
duminică, februarie 5, 2023
spot_img

CFR SA cumpără șase lanțuri de excavare pentru mașinile de ciuruit. La ce regionale vor merge

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vrea să cumpere șase lanțuri de excavare pentru mașinile de ciuruit din dotare.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Lanț excavare pentru mașina de ciuruit RM80”. Valoarea totală estimată a contractului este de 618.000 de lei, echivalentul a aproximativ 125.000 de euro.

Liniile de cale ferată ce se află în administrarea sau gestiunea CNCF CFR SA trebuie să asigure în permanență condiții de siguranță în circulația trenurilor la vitezele stabilite, se arată în anunț. În vederea menținerii liniilor de cale ferată în condiții optime de exploatare sunt necesare executarea unor lucrări periodice de reparație și întreținere, în cadrul cărora lucrările de ciuruire a prismei de piatră spartă dețin un rol deosebit de important. Rolul acestor lucrări este acela de a curăța prisma de piatră spartă de impurități, de a asigura aerisirea, permeabilitatea și elasticitatea acesteia, prin care se asigură un nivel ridicat de confort și siguranță în circulația trenurilor.

Aceste lucrări se execută cu mașini grele de cale complexe și specializate în ciuruirea prismei de piatră spartă în cale, pe linii curente și aparate de cale. În componența acestor mașini, elementul esențial (unealta de lucru) este lanțul de excavare care colectează piatra spartă din prisma de balast, o conduce (prin jgheaburi) la ciurul vibrator, unde este curațată prin ciuruire și reintrodusă în cale cea care corespunde prescripțiilor tehnice de exploatare.

Șase lanțuri de excavare pentru mașinile de ciuruit, pentru șase regionale

CNCF CFR SA are în exploatare șase mașini de ciuruit prisma de balast în cale, mașini de mare productivitate tip RM 80, ce pot executa lucrări de ciuruire a prismei de piatră spartă în linie curentă și aparate de cale. Aceste mașini se află în exploatare la Secțiile Reparații Linii și Utilaje. Toate cele șase mașini de ciuruit, tip RM 80, sunt în stare tehnică bună de exploatare și echipate cu lanțuri de excavare în diverse stadii de uzură. Lanțul de excavare nou trebuie să aibă o perioadă de garanție de 20.000 ml (sau 12 luni) de excavare piatră spartă, după care trebuie să permită două recondiționări: prima după 15.000 ml excavare și a doua după 5.000 ml excavare. Astfel, durata de viată a lanțului trebuie să fie de 40.000 ml excavare. Pe perioada cât se execută recondiționarea lanțurilor, mașinile sunt imobilizate, deoarece nu au lanțuri de schimb și se pierd astfel perioade bune de lucru. În vederea eliminării acestui neajuns și asigurării echipării mașinilor de ciuruit RM80 cu lanțurile de excavare pentru lucrări pentru anul 2022, considerăm că prin achiziția unui număr de șase lanțuri de excavare tip RM 80 (câte unul pentru fiecare mașină de ciuruit RM 80) se asigură în mare parte executarea lucrărilor de ciuruire a prismei de piatră spartă necesare în cursul unui an, se mai precizează în anunțul de achiziție.

Va fi livrat câte un lanț de excavare la regionalele CF București, Craiova, Timișoara, Cluj, Iași și Galați. Valoarea totală a garanției de participare este de 6.000 de lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 10 ianuarie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 10 mai 2023.

Ultimele Articole