spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

Lucian Bode la lansarea Programului de guvernare PNL, despre metrou și tren metropolitan

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a vorbit joi seara, la lansarea Programului de guvernare PNL, despre investițiile în metrou la București și Cluj-Napoca și despre introducerea conceptului de tren metropolitan.

lansarea Programului de guvernare PNL

Lucian Bode a spus că investiţiile în sectorul construcţiilor realizate din fonduri publice au înregistrat, în primele opt luni ale acestui an, cea mai ridicată creştere din ultimii 12 ani.

În următorii patru ani, PNL îşi propune nu doar construirea a aproape 1.000 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres, cât şi extinderea reţelei de metrou în Capitală şi în Cluj, precum şi implementarea conceptului de tren metropolitan, a spus ministrul.

CITEȘTE și DOCUMENT Programul de guvernare PNL. Confuzii și interes scăzut pentru calea ferată

”Pentru următorii patru ani angajamentul nostru în faţa românilor este unul ferm. Vom tura motoarele la maxim pentru a creşte ritmul de implementare a proiectelor şi vom investi masiv în infrastructura de transport. Ne propunem să construim aproape 1.000 kilometri de autostrăzi şi drumuri expres în România, în următorii patru ani. Ne propunem să implementăm conceptul de tren metropolitan pentru îmbunătăţirea activităţii şi mobilităţii urbane în cele mai importante municipii din România şi utilizarea trenurilor de lucru pentru modernizarea infrastructurii feroviare. Ne propunem să extindem reţeaua de metrou la nivelul municipiilor Bucureşti şi Cluj-Napoca. Pentru următorii patru ani ne asumăm decizii strategice care să declanşeze reforme structurale şi să aşeze creşterea capacităţii administrative a statului. Sunt doar câteva dintre obiectivele cu care venim în faţa românilor în materie de infrastructură de transport”, a spus Lucian Bode.

Lansarea programului de guvernare PNL, axată pe autostrăzi

El s-a referit însă mai mult la autostrăzi decât la proiectele feroviare derulate în mandatul său la Ministerul Transporturilor.

”Anul 2020 a fost anul în care guvernarea liberală a pus pe primul loc investiţiile publice. A fost anul în care volumul investiţiilor din sectorul construcţiilor realizate din fonduri publice a înregistrat în primele 8 luni cea mai ridicată creştere din ultimii 12 ani. Obiectivele de etapă pe care ni le-am fixat au fost atinse, ceea ce dă încredere că am acţionat corect, eficient şi responsabil. În acest an Comisia Europeană a aprobat finanţarea pentru autostrada Sibiu-Piteşti şi pentru varianta ocolitoare Bacău, în valoare de peste 1 miliard de euro. Vremea promisiunilor fără acoperire a apus, vremea guvernărilor social-democrate care mai mult desenau proiecte de autostrăzi, decât le implementau, a apus şi ea. Motto-ul nostru este să nu lăsăm nicio regiune în urmă din punct de vedere al dezvoltării infrastructurii de transport”, a declarat Bode.

Ultimele Articole