miercuri, decembrie 6, 2023
spot_img

LA Metro si CRRC au semnat un contract in valoare de 647 mil. de dolari

CRRC-LALa 12 aprilie 2017, Autoritatea de Transport Metropolitan din Los Angeles (Metro) si CRRC au semnat un contract in valoare de 647 de milioane de dolari pentru achizitionarea a 282 de vagoane de metrou. Conform contractului, Metro va plati intr-o prima faza 178 de milioane de dolari pentru 64 de vagoane. Primul lot de vagoane HR 4000 va fi livrat in septembrie 2021 si va inlocui 30 de vagoane pe linia Rosie si pe linia Mov, in timp ce 34 de trenuri vor fi date in exploatare pe extensia liniei Mov care va fi lansata in 2023.
„Estimam un numar de imbarcari in timpul saptamanii de 50.000 pe zi dupa construirea tuturor celor 7 statii noi si vor exista aprox. 80.000 de calatorii zilnice noi pe intregul sistem feroviar Metro ca urmare a inaugurarii Extensiei Liniei Mov. Vom avea nevoie de aceste trenuri pentru a raspunde cererii de transport in crestere”, a declarat Phillip Washington, directorul executiv al LA Metro, in cadrul ceremoniei de semnare a contractului.
De asemenea, va fi cumparat un nou centru in regiunea LA pentru productia componentelor majore necesare sistemelor de propulsie, incalzire, ventilatie, aer conditionat si iluminat.
Prin urmare, contractul va crea aprox. 50 de locuri de munca, generand pana la 38 de milioane de dolari in salariile si beneficiile locale. Aprox. 10% din locurile de munca noi vor fi create pentru muncitorii dezavantajati si cei care apartin comunitatilor sociale sarace. „Colaboram cu societatile comerciale locale, guvernul local si institutiile educationale locale pentru a crea o situatie benefica pentru toata lumea”, a declarat Presedintele CRRC, Xi Guohua.
Conform solicitarilor LA Metro, noile trenuri pot atinge viteze de pana la 120 de km/h si au o durata de viata de pana la 40 de ani.LA -crrc
Comparativ cu trenurile existente, noile vagoane aduc imbunatatiri experientei de calatorie a pasagerilor, incluzand harti active ale liniilor, ecrane LED si un design special care le permite calatorilor sa se deplaseze cu usurinta dintr-un vagon in altul.
In martie 2017, Metro a anuntat ca a contractat China Railway Rolling Stock Corporation pentru constructia a 64 de vagoane de tren noi. China Railway s-a angajat sa livreze primul vehicul pilot pana in primavara anului 2020 si intregul lot de 64 de vehicule pana in septembrie 2021. In plus, compania a anuntat optiunea de achizitionare a inca 218 vagoane de metrou.

Ultimele Articole