spot_img
duminică, decembrie 4, 2022
spot_img

Florin Cîțu vrea să dea liber la mare cu trenul de 1 Mai și cu metroul în noaptea de Înviere

Florin Cîțu a propus joi ridicarea unor restricții. Concret, premierul vrea să putem merge liber la mare cu trenul de 1 Mai și să circulăm cu metroul în noaptea de Înviere. Un operator de transport feroviar de călători anunță deja că va programa trenuri directe București-Mangalia.

Adrian Bărbulescu

la mare cu trenul de 1 Mai cotizația la sindicat control la Primăria Capitalei majorarea de capital la CFR Călători a doua rectificare bugetară rectificare bugetară Statutul personalului feroviar Florin Cîțu despre rectificarea bugetară rectificare bugetară pe 2020 șomaj tehnic la AFER
FOTO Guvernul României

”Propuneri importante pe care le transmit astăzi CNSU:

– pentru cei care vor merge la slujba de Paște, circulația pe timpul nopții să fie permisă până la ora 5,00;

– magazinele să rămână deschise până la ora 20,00 vineri înainte de Paște;

– stațiunile de pe litoral să fie deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70% (exact așa cum sunt acum stațiunile de la munte)”, a scris prim-ministrul pe contul său de Facebook.

Propunerea anunțată de Florin Cîțu va avea efecte importante asupra transportului feroviar național și a celui subteran și suprateran din București și alte orașe ale țării.

Liber cu trenul la mare de 1 Mai. CFR Călători are programate mai multe trenuri

la mare cu trenul de 1 Mai nou tren București-Constanța modernizarea peroanelor din gara Constanța licitație pentru modernizare peroane peroane moderne la Gara Constanța trenuri cu electricieni Trenurile Soarelui 2020 gratis cu trenul vagoane modernizate mersul trenurilor de Sfânta Maria călătorii cu trenul pentru studenți tren suplimentar spre Constanța revizia tehnică a vagoanelorDacă în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență va trece propunerea premierului, operatorii de transport feroviar vor pune în circulație mai multe trenuri sezoniere, inclusiv până la Mangalia, cu opriri în toate stațiunile din sudul litoralului.

Operatorul feroviar de stat CFR Călători are rezervate în Livretul central cu Mersul Trenurilor de călători mai multe trase pentru perioada de 1 Mai, care anul acesta se suprapune și cu Sărbătorile Pascale. Astfel, în perioada 30 aprilie-4 mai 2021, vor putea circula mai multe trenuri directe pe relația București-Constanța-Mangalia.

De asemenea, operatorul național mai are rezervate trase petru trenuri care vor ajunge la Mangalia pornind de la Arad (IR 1921/1922), Baia Mare (IR 1941/1942) și Iași (IR 1963/1964). De notat că trenul IR 1923/1924, poreclit ”Iohannisul” nu va circula de 1 Mai. El are programată circulația abia din data de 12 iunie (odată cu începerea sezonului estival) și până pe 6 septembrie 2021.

La mare cu trenul de 1 Mai. ATC va pune în circulație trenuri indiferent de decizia CNSU

diesel sub catenară lovite de trenOperatorul privat Astra Trans Carpatic (ATC) va pune în curculație trenuri spre și dinspre Mangalia în perioada de 1 Mai și de Paște, indiferent de decizia ce va fi luată de CNSU.

”Oricum introduc trenul, și cu restricții, și fără restricții. Tinerii vor să refuleze cumva și toți se vor duce la 2 Mai, la Vama Veche”, a declarat pentru Club Feroviar directorul general al ATC, Liviu Pescărașu. Potrivit Livretului, ATC are programată zilnic, în perioada 29 aprilie-5 mai o pereche de trenuri pe relația București-Mangalia, astfel:

IR 15581 București Nord 08,00 – Constanța 10,223 – Mangalia 11,25

IR 15582 Mangalia 13,30 – Constanța 14,39 – București Nord 17,05.


 


Regio Călători și TFC așteaptă sezonul estival

topul OTF de călători Regio Călători operator privat la MangaliaUn alt operator privat care pune în circulație trenuri directe spre și dinspre Mangalia, Regio Călători, nu va circula de 1 Mai. Perechea zilnică de trenuri operate de societatea brașoveană va începe să circule abia pe data de 29 mai.

Similar stau lucrurile și în ceea ce privește trenurile operate de Transferoviar Călători. Din acest an, în premieră, TFC va pune în mișcare o pereche de trenuri pe ruta Buzău-Constanța-Mangalia, însă abia începând cu data de 26 iunie.

Metroul bucureștean ar putea circula de Înviere

Ziua lucrătorului la metrou tren defect la metrouAnul acesta, metroul bucureștean ar putea circula în noaptea de Înviere, dacă va trece propunerea lui Florin Cîțu.

Asta după ce în 2020, pentru prima oară după mulți ani, metroul nu a circulat de Înviere, în contextul Ordonanțelor Militare referitoare la limitarea mobilității persoanelor în timpul stării de urgență impuse de pandemia de coronavirus.

La vremea respectivă, Metrorex informează publicul că, ținând cont de Ordonanța Militară nr.2/21.03.2020, care prevede la art. 9, alin. 2 că “se pot oficia slujbe în locașele de cult de către slujitorii bisericești/religioși, fără accesul publicului, slujbele putând fi transmise în mass-media sau online”, în noaptea de Înviere, 18/19.04.2020 , trenurile de metrou nu vor circula.

Ultimele Articole