miercuri, iunie 7, 2023
spot_img

La CFR iar a bătut vântul. Circulația trenurilor dată peste cap de un copac căzut pe linie

Circulația trenurilor avea loc duminică seară pe un singur fir între Buftea și Periș, urmare a faptului că la ora 17.00, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (vânt puternic), există un copac căzut pe linia de contact, la Km. 22+900, între Buftea și Peris, pe firul I.

UPDATE ora 19.22. Tren 5017 a plecat din linie curentă, cu locomotivă Diesel, la ora 19.15.

De asemenea, mecanicul tenului R 5071 a anunțat ruperea pantografului trenului 5071, tot între stațiile Buftea – Periș.

Circulația celorlalte trenurilor se desfășoară pe firul II. Potrivit datelor valabile pentru ora 18.00, viteza vântului în nordul județului Ilfov la rafale era de 32 de noduri, respectiv până la 60 km/oră.

Copac căzut

Pentru remedierea deranjamentului la linia de contact de pe firul I, între Buftea și Periș, se intervine cu o drezină pantograf, iar pentru trenul R 5071 a fost îndrumată o locomotivă Diesel, potrivit CFR SA.

CFR Călători informează (la ora 19.00) că trenul R 5017 București Nord – Buzău și-a reluat ciculația cu 82 de minute întârziere.

Sunt posibile întârzieri și în circulația altor trenuri care tranzitează zona afectată, până la normalizarea fluxurilor de circulație.

În cursul acestei după-amiezi, 21 mai 2023, circulația trenurilor CFR Călători spre/dinspre Ploiești este întreruptă temporar din cauza căderii unor copaci pe linia de contact între Dârza și Periș și ruperea firului, precum și a pantografului de la trenul R 5017.

Echipele de intervenție ale CFR SA lucrează la deblocarea căii ferate și remedierea firului de contact pentru realimentarea cu energie electrică. Ca măsură de sprijin, CFR Călători a pus la dispoziția CFR SA locomotivă diesel pentru a putea fi astfel tranzitată zona afectată.

Trenurile afectate până în prezent sunt:
– R 5017 București Nord – Buzău
– IR 1635 Constanța – Brașov
– R 3027 București Nord – Brașov

Circulația în zona afectată se va desfășura în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA.

Ultimele Articole