marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

KTZ si Caile Ferate din Iran construiesc terminal in portul Bandar Abbas

Iran-port_Shahid-Rajaei-portPresedintele Companiei de Cai Ferate din Kazakhstan (KTZ), Askar Mamin, s-a întâlnit cu directorii companiilor de transport din Iran pentru a discuta despre integrarea tarii sale în fluxurile internaționale de transport si comunicare precum si crearea unui Coridor multi-modal Transcontinental Euroasiatic, potrivit programului „100 de pași concreți (‘100 Concrete Steps’)”.
Partile au discutat despre construirea unui terminal in portul Bandar Abbas dar si echipamentele de infrastructura pentru statia de cale ferata Incheh Borun, situată la granita dintre Turkmenistan si Iran.
În cadrul discuțiilor cu reprezentanți ai companiei Raja Rail Transport a participat si președintele companiei Patentes Talgo, Carlos de Palacio y de Oriol, iar cei implicati au discutat detalii cu privire la livrarea a 200 de vagoane noi de pasageri produse de Tulpar-Talgo pentru Iran. Un acord în acest sens a fost incheiat la inceputul februarie, cu ocazia unei misiuni comerciale la Teheran.
Delegația kazaha a discutat cu managementul companiei de cale ferata din Iran posibilitatea de creștere a volumului de transport intre Kazahstan si Iran, de pana la 2,5 milioane de tone în 2016.

Ultimele Articole