KTZ ar putea fabrica vagoane de marfa

Compania de Cai Ferate din Kazahstan (Kazakhstan Temir Zholy) a anuntat ca a dezvoltat un program pentru initierea construirii de vagoane de marfa. Directorul Centrului Tehnic din cadrul companiei de cai ferate, Azamat Zhangeldy, a precizat ca aceasta doreste sa modernizeze parcul de material rulant utilizat in transportul feroviar de marfa. In acest sens, noile vagoane vor dispune de o capacitate de incarcare mai mare. In acelasi timp, vagoanele vor fi construite din materiale care le vor asigura o greutate mai redusa decat a acelora din parcul existent.

Zhangeldy a adaugat ca acest program va spori capacitatea generala a parcului de material rulant de marfa, viteza, calitatea serviciilor furnizate si siguranta transportului.

Cerintele tehnice pentru vagoanele de marfa vor fi aprobate inainte de sfarsitul lui 2017.

„Grupul de lucru, instituit in acest sens, are in vedere optiunile de alocare a fondurilor pentru fabricarea propriilor vagoane de marfa.

In cadrul sprijinului financiar de stat, sunt prevazute masuri de acordare a unor preferinte unitatilor  nationale de productie, de substituire a importurilor si de crestere a procentului de fabricare la nivel local”, a mai precizat reprezentantul Cailor Ferate din Kazahstan.