Kosovo liciteaza modernizarea unei sectiuni din Coridorul Orient/East-Med

 

Compania de Cai Ferate din Kosovo (Infrakos) a lansat o licitatie pentru modernizarea unei sectiuni situata pe Linia Feroviara 10 (Rail Route 10). Lungimea acestei linii de cale ferata este de 148 kilometri si asigura conexiunea feroviara pe ruta de la granita cu Serbia, in nordul statului Kosovo (in apropiere de gara Leshak) pana la granita cu Macedonia, in sudul teritoriului Kosovo (in gara Hani i Elezit). Licitatia pentru etapa de precalificare ce prevede reabilitarea si modernizarea sectiunii Fushë Kosovë – granita cu Macedonia va fi organizata in cel de-al treilea trimestru al anului 2017.

Proiectul este implementat in trei etape si constau in reabilitarea sectiunilor Fushë Kosovë – granita cu Macedonia, Fushë Kosovë – Mitrovicë si Mitrovicë – granita cu Serbia.

Lucrarile de modernizare, pentru intreaga linie, sunt estimate la un cost total in valoare de 196 milioane de euro iar in perioada urmatoare va fi demarata licitatia pentru lucrari de modernizare a sectiunilor sus-mentionate.

Pentru a doua si a treia etapa licitatia se organizeaza in vederea identificarii serviciilor de consultanta pentru supervizarea lucrarilor.

Rail Route 10 este parte a Coridorului Orient/East-Med  de pe teritoriul Republicii Kosovo. Intreaga linie este in stare defectuoasa, cu limitari structurale de viteza care nu permit un trafic feroviar la mai mult de 60 km/h, in unele zone acesta fiind limitat chiar la 20 km/h.

 

 

 

Abonați-vă la Newsletter, accesând link-ul https://clubferoviar.ro/abonare-newsletter/, sau urmăriți-ne pe pagina de Facebook, https://www.facebook.com/clubferoviar/,  pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri si anunțuri de angajare din sectorul feroviar din România.