Končar livreaza tramvaie noi in Letonia

Producatorul croat de material rulant si echipamente electrice, Končar Elektroindustrija, a semnat cu o companie letona, Liepājas Tramvajs, un contract pentru fabricarea si livrarea a sase tramvaie cu podea joasa.

Detaliile financiare ale tranzactiei nu au fost dezvaluite de catre niciuna dintre parti. Cu toate acestea, singurul lucru cunoscut este acela ca achizitia va fi finantata din fonduri europene.

Končar va participa in acest proiect prin intermediul subsidiarei sale Končar – Elektricna vozila, aceasta urmand sa livreze primul tramvai in termen de doi ani de la semnarea contractului. Anuntul a fost facut de catre producatorul croat de material rulant la Bursa din Zagreb.

Toate cele sase tramvaie trebuie livrate in maxim 36 de luni de la semnarea contractului. Aceasta include optiunea livrarii a inca opt tramvaie, suplimentar fata de comanda de baza.

Liepājas Tramvajs este operatorul de transport public din orasul Liepāja, situat in vestul Letoniei, pe coasta Marii Baltice. Este al treilea oras, ca marime, dupa Riga si Daugavpils. Liepāja are aproximativ 70,000 locuitori si o singura linie de tramvai.