sâmbătă, mai 18, 2024
spot_img

Knorr-Bremse obţine din nou premiul “Aur” de la EcoVadis

Knorr-Bremse este clasată în topul primelor cinci procente din toate companiile evaluate pe criterii de sustenabilitate de către agenţia de rating EcoVadis. Din nou, compania a primit statutul de “Aur” pentru performanţa de sustenabilitate din acest an.

„Acţiunea climatică se află în centrul eforturilor noastre ecologice deoarece joacă un rol major în protecţia mediului, iar decarbonizarea continuă este o componentă esenţială a strategiei pe termen lung stabilită de Knorr-Bremse,” a declarat Frank Markus Weber, purtător de cuvânt al Comitetului executiv şi director financiar al companiei Knorr-Bremse AG.

Ca parte a Strategiei Climatice 2030, anul trecut, Knorr-Bremse a atins neutralitatea carbonului în toate site-urile sale şi este pe calea cea bună către obiectivul de înjumătăţire a emisiilor de cabon până în 2030. „În evaluarea EcoVadis din acest an am reuşit să ne îmbunătăţim scorurile legate de mediu. Faptul că am câştigat din nou statutul de “Aur” este un semn important că iniţiativele noastre ce ţin de durabilitate se află într-un progres excelent şi, de asemenea, vom continua să ne optimizăm acţiunile pe această ramură printr-o colaborare strânsă cu părţile interesate”, a explicat Frank Markus Weber.

În 2021, compania a reuşit să îşi reducă emisiile de carbon cu peste 73% faţă de nivelul din 2018, iar pentru obiectivul din 2030 compania Knorr-Bremse va implementa o serie de măsuri, proiecte şi programe împărţite în trei mari segmente ce includ eficienţa energetică, generarea internă a energiei şi achiziţia de energie provenită din surse regenerabile. Odată ce compania şi-a atins obiectivul de reducere, orice emisii inevitabile care ar putea rămâne vor fi reduse şi mai mult prin utilizarea de energie regenerabilă suplimentară sau se va compensa în alt mod prin participarea la proiecte “Gold Standard” ce ţin de protecţia climei.

Prin investiţiile alocate de Knorr-Bremse prin cele trei soluţii, emisiile reziduale au înregistrat o reducere cu 35.000 tone metrice la finele lui 2021. Acest succes s-a datorat utilizării intense a energiei verzi care reprezintă o pondere în creştere constantă în consumul energetic al companiei. Din 2019, 98% din electricitatea furnizată companiei Knorr-Bremse a provenit din resurse regenerabile, obţinută prin contracte sau certificate de energie verde.

EcoVadis este unul din cei mai prestigioşi furnizori de ratinguri la nivel global, iar evaluarea anuală privind sustenabilitatea analizează în mod minuţios acţiunile şi rezultatele companiilor pe mai multe categorii, inclusiv mediu, muncă şi drepturile omului, etică şi achiziţii durabile. Evaluarea se axează pe informaţii obţinute din peste 2.500 de surse publice disponibile.

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole