marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Knorr-Bremse cumpără afacerile Alstom de semnalizare convențională din America de Nord

Knorr-Bremse cumpără afacerile Alstom. Knorr-Bremse AG, actor important al pieței mondiale de sisteme de frânare și furnizor de top de alte sisteme pentru vehicule feroviare și comerciale, achiziționează activitățile de tehnologie de semnalizare feroviară convențională a Alstom Signaling North America.

Prin această achiziție, Knorr-Bremse reușește să intre pe segmentul foarte atractiv al pieței feroviare de control, comandă și semnalizare (CCS). Alstom Signaling este o companie lider pe piața CCS din America de Nord. Pentru divizia Knorr-Bremse Rail Vehicle Systems, achiziția acestei afaceri profitabile creează noi perspective de creștere profitabilă, competență tehnologică și viitoare modele de afaceri digitale. Tranzacția este așteptată să se încheie în vara anului 2024, potrivit unui comunicat al companiei germane.

Knorr-Bremse cumpără afacerile Alstom

„Această achiziție este bună pentru Knorr-Bremse și va impulsiona în continuare creșterea noastră profitabilă. Prin aceasta, nu ne bazăm doar pe afacerea noastră feroviară extrem de profitabilă. Dimpotrivă, vom deveni, de asemenea, unul dintre liderii de piață din America de Nord în segmentul de control, comandă și semnalizare feroviară, sau CCS, pe scurt. Tranzacția urmărește o logică industrială convingătoare și se potrivește foarte bine cu calea noastră de dezvoltare și creștere, așa cum am anunțat în programul nostru strategic „BOOST 2026″. Noi, la Knorr-Bremse, ne punem planurile în aplicare. Suntem încântați că în curând vom primi și noi colegi în echipa Knorr-Bremse”, spune Marc Llistosella, directorul general al Knorr-Bremse AG.

Knorr Bremse

Achiziția este un pas important în transformarea de la un furnizor de sisteme pentru vehicule la un furnizor de sisteme pentru întregul ecosistem feroviar, explică Nicolas Lange, membru al Consiliului Executiv al Knorr-Bremse AG și responsabil pentru divizia Sisteme pentru vehicule feroviare: „Pentru Knorr-Bremse, achiziția Alstom Signaling North America înseamnă o intrare cu succes în segmentul CCS. Piața CCS este de aproximativ 20 de miliarde de euro la nivel global, ceea ce o face un segment feroviar foarte atractiv. Pentru noi, în calitate de furnizor internațional de sisteme, tranzacția reprezintă un pas înainte substanțial în domeniul electronicii și digitalizării în infrastructura feroviară. Frânele și tehnologia de semnalizare au o influență critică asupra siguranței și capacității transportului feroviar. Segmentul CCS se potrivește în mod uimitor în ADN-ul diviziei Knorr-Bremse Rail.”

Achiziția va avea un efect de creștere încă de la început. Atractivitatea pieței CCS provine din barierele de intrare pe piață, care rezultă din standardele locale de aprobare și tehnologie; accentul pus pe siguranța în exploatare și pe disponibilitate, precum și pe cotele mari și continue de pe piața secundară. Knorr-Bremse cunoaște îndeaproape acest mediu specific pieței de zeci de ani. Acest lucru va reprezenta un sprijin semnificativ pentru integrarea companiei și pentru dezvoltarea viitoare a afacerii.

Alstom Signaling North America deține cea mai mare bază instalată de tehnologie de cutii de semnalizare, detectare a trenurilor și treceri de cale ferată, în special pe segmentul de marfă, precum și o cotă foarte mare de piață secundară. În viitor, Knorr-Bremse va putea oferi o platformă tehnologică CCS operatorilor și furnizorilor de sisteme din America de Nord sub un singur acoperiș.

În același timp, achiziția consolidează poziția diviziei Sisteme pentru vehicule feroviare în domeniul digitalizării, datorită accesului la un volum mare de date de infrastructură care pot fi furnizate operatorilor sub formă de servicii de date sau „software ca serviciu”.

S-a convenit un preț de achiziție de aproximativ 630 de milioane de euro. Achiziția urmează să fie finanțată din lichiditățile disponibile și nu ar trebui să afecteze ratingul de credit.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole