spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

Knorr – Bremse: CFR Călători nu a răspuns propunerilor noastre de modernizare a „Săgeților Albastre”

Knorr  – Bremse, unul dintre cei mai importanți fabricanți de sisteme de frânare a materialului rulant spune că are posibilitatea livrării de piese de schimb pentru ramele CFR Călători Siemens Desiro (Săgețile Albastre). Afirmația vine după ce conducerea CFR Călători a spus că firma germană ar fi scos din fabricație componente necesare la ramele Siemens Desiro.

Doru Cireașă

Într-un comunicat remis vineri Club Feroviar, compania germană spune că a propus CFR Călători soluții de modernizare a unor sisteme care ar scuti compania de bătăi de cap suplimentare și ar lungi durata de viață a ramelor cu 20 de ani dar nu a primit niciun răspuns, în pofida faptului că aceste propuneri au fost făcute încă de acum opt ani. Redăm comunicatul firmei Knorr Bremse:

Un furnizor de încredere: Knorr-Bremse furnizor al flotei de Săgeți Albastre

Knorr-Bremse asigură mentenanţa și modernizare continuă pentru toate vehiculele ferovi-are existente. Referitor la o declarație postată pe site-ul Club Feroviar în data de 26 Februarie 2020, informăm; Knorr-Bremse a furnizat de-a lungul anilor recenți în mod continuu şi constant necesarul de componente de frână și piesele de schimb pentru proiectul de reparații al CFR Călători Săgeţile Albastre.

Mai specific, începând cu 2016 până în 2020 Knorr-Bremse a furnizat piese de schimb şi reparaţii pentru Săgeƫile Albastre în valoare de aproximativ 1 milion Euro. De asemenea Knorr-Bremse asigură un stoc de piese de schimb necesar pentru efectuarea reparaţiilor viitoare.

Suplimentar, pentru managementul obsolenƫei s-a demarat un proiect comun cu fabricantul vehiculului, Knorr-Bremse avȃnd posibilitatea de a furniza în termen scurt o soluţie modernă, aprobată şi omologată de înlocuire a componentelor ce nu mai sunt disponibile astăzi ce vor rezolva problema obsolenţei pentru următorii 20 de ani. Această soluţie a fost deja implementată în Germania, Austria şi Ungaria şi asigură o soluţie de încredere la problemele ridicate de CFR Călători. CFR Călători a primit o ofertă încă din 2012 care a fost adusă la zi în 2019. În ciuda repetatelor reveniri, CFR Călători nu a oferit un răspuns concret.

Knorr-Bremse doreşte să colaboreze cu CFR Călători pentru a găsi o soluƫie acceptată de modernizare pentru flota de Săgeƫile Albastre pentru a asigura funcţionarea în continuare fără probleme. Ca măsură de precauţie , Knorr-Bremse, are pe stoc componentele necesare pentru modernizare, care pot fi comandate de reparatori în orice moment.

Knorr-Bremse S.R.L. în România face parte din grupul german Knorr-Bremse Group, liderul mondial în sisteme de frânare şi sisteme pentru vehicule de cale ferată şi comerciale. Sis-temele furnizate de Knorr-Bremse îşi aduc o contribuţie importantă în asigurarea unei siguranţe şi eficienţe energetice pe căile ferate şi şoselele din intreaga lume. Aproximativ 28.500 de angajaţi motivaţi şi competenţi în peste 100 de locaţii în mai mult de 30 de ţări sunt dedicaţi livrării de echipamente şi servicii care satisfac necesităţile clienţilor la nivel global. În 2018, cele două divizii ale Knorr-Bremse au generat o cifră de afaceri de 6.6 miliarde de Euro la nivel global. Ca inovator în aceste sectoare de activitate, compania implementeaza dezvoltări în mobilitate şi tehnologia transportului de peste 115 ani şi a implementat o reţea de soluţii în teren. Knorr-Bremse este unul dintre cele mai de succes grupuri industriale şi este parte a megatrendurilor globale: urbanizare, eco-eficienţă, digitalizare şi conducere autonomă. Directorul general Knorr-Bremse S.R.L. Adrian Puşcaşu asigură pentru CFR Călători asistenţa necesară pentru repararea trenurilor Săgeata Albastră.”

Ultimele Articole