vineri, mai 17, 2024
spot_img

Knorr-Bremse a redeschis seria evenimentelor „față în față” organizate de Facultatea de Transporturi București

Compania Knorr-Bremse România, împreună cu Club Feroviar și Universitatea Politehnica București, au organizat miercuri, 8 septembrie, evenimentul „Soluții inteligente pentru calea ferată”. Evenimentul este primul organizat de Facultatea de Transporturi după începutul pandemiei și a avut loc într-o sală nouă, modernizată, după cum a precizat în deschidere Ilona Costea, decan al Facultății de Transporturi.

Obiectivul Knorr-Bremse a fost de a marca 15 ani de prezență directă în România, ocazie cu care au fost prezentate câteva dintre tehnologiile de vârf din domeniul feroviar, respectiv concepte și soluții realizate de Knorr-Bremse și de partenerii săi la nivel mondial.

Din partea companiei au participat Manfred Reisner, managing director Knorr Bremse, Bruno Rajic, director onboard-sales, Dieter Lang, railservice manager și Adrian Pușcașu, director general Knorr Bremse Romania.

Octavian Udriște, președinte de onoare al Club Feroviar, a prezentat în deschidere un scurt istoric al companiei austriece, înființată în 1918. precum și cele mai importante realizări tehnice din istoria acesteia.

În cadrul evenimentului, au fost susținute prezentări:

  • Knorr-Bremse iCOM: Sistem de asigurare a mentenanței vehiculelor feroviare/subsistemelor
  • Rail Vision Israel: Sistem de detectare a obstacolelor, asistență la manevră și evitarea coliziunilor
  • Rail Nova: Management și monitorizare inteligentă a mentenaței/flotei/procesului de fabricație
  • Rail Vision UK: Monitorizarea stării căilor (liniei) ferate
  • Materiale tracțiune. Saboți și garnituri de frânare


Grupul Knorr-Bremse este cel mai mare producator de sisteme de frânare pentru vehicule feroviare și comerciale din lume.

Prezentările Knorr-Bremse au inclus soluții inteligente, aparținînd grupului de firme din portofoliul companiei, privind gestionare mentenanței, siguranta exploatării și întreținerii materialului rulant și ale liniei feroviare.

  1. Knorr-Bremse iCOM: Sistem de asigurarea mentenanței vehiculelor feroviare/ subsistemelor.  Knorr-Bremse iCOM (Intelligent Condition Oriented Maintenance) este o platformă integrată formată dintr-un dispozitiv de bord care este conetat wireless la un cloud Knorr-Bremse. Scopul iCOM este de a permite întreținerea bazată pe o strategie de întreținere prin prognosticul nevoilor de întreținere. iCOM este astfel potrivit pentru diferite subsisteme feroviare, dar poate integra, de asemenea, o întreagă flotă formată din vehicule feroviare diferit
  2. Rail Vision Israel: Sistem de detectare a obstacolelor, asistență la manevră și evitarea coliziunilor. Rail Vision Israel este un furnizor de frunte de tehnologie de vârf pentru senzorii de detectare obstacole și sisteme de siguranță pentru industria feroviară. Sistemele sale unice permit fiecărui tren să detecteze și să clasifice obiecte de pe/și de-a lungul șinelor de la o distanță de până la 2 kilometri în timp real, precum și în toate condițiile meteorologice și luminoase.
  3. Rail Nova: Management și monitorizare inteligentă a mentenanței/flotei/procesului de fabricație. Railnova este o companie de software care oferă atât soluții digitale pentru gestionarea/managementul fluxului de mentenanță a flotei, cât și soluții pentru industria feroviară. Railnova dezvoltă și vinde o soluție cuprinzătoare, multi-companie, de gestionare a flotei pentru operatori, gestionari de mentenanță și producători de material rulant.
  4. Rail Vision UK: Monitorizarea stării căilor (liniei) ferate. Rail Vision UK este lider în domeniul sistemelor de inspecție vizuală automată care utilizează tehnologii cu cameră și laser pentru a recunoaște defectele de cale și pentru a efectua măsurători foarte precise pe o varietate de platforme care funcționează până la viteza maximă a liniei. Rail Vision UK oferă soluții complete pentru sistemele sale, inclusiv controlul calității pentru toate analizele de date, pentru a oferi clienților săi datele care pot fi utilizate direct pentru planificarea întreținerii.

Prezentările sunt disponibile aici.

(D.C.)

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole