KLM anulează un zbor pe zi între Bruxelles și Amsterdam și îi trimite pe oameni să meargă cu trenul

18 septembrie 2019

Compania aeriană olandeză KLM anulează un zbor cotidian între Bruxelles și Amsterdam (200 km), cu începere din martie anul viitor. Această anulare va fi compensată prin cumpărarea de locuri la bordul trenului Thalys care face legătura între cele două orașe.

KLM anulează un zbor

”Începând din 29 martie 2020, KLM va înlocui o legătură zilnică între Bruxelles și Schiphol cu un umăr de locuri pe scaune în trenul de mare viteză Thalys”, a anunțat compania aeriană olandeză. KLM asigură în momentul de față cinci zboruri pe zi între Bruxelles și capitala Olandei, pe o distanță de numai 200 km.

Compania are în plan să oprească progresiv cursele aeriene între Bruxelles și Aeroportul Amsterdam-Schiphol, o legătură utilizată de pasagerii în tranzit care se duc la hub-ul aerian olandez pentru a decola spre destinații îndepărtate (transoceanice).

Acum KLM anulează un zbor, în viitor pe toate

Această strategie îi va permite de asemenea KLM să limiteze impactul asupra mediului, într-un moment în care presiunea socială a mișcării flygskam (rușinea de a zbura, de a călători cu avionul) se accentuează pentru ca transportul aerian să-și reducă emisiile poluante care contribuie la încălzirea globală, comentează BFMTV.

”Transportul intermodal cu trenul și cu avionul rămâne complex și implică provocări. Aste deopotrivă o chestiune de viteză, atât pentru conexiunea feroviară cât și pentru procesul de transfer la aeroport. Încercăm să facem un progres cât mai mare posibil în cele două domenii. Această reducere de la cinci la patru frecvențe este un bun mijloc de a continua să lucrăm pe acest subiect”, a declarat Pieter Elbers, președintele KLM.

Anularea acestor zboruri pe distanță scurtă îi va permite, pe de altă parte, companiei olandeze să elibereze spațiu pentru zborurile long-courrier dinspre și spre Aeroportul Schiphol. ”Înlocuind zborurile short-courrier cu legături feroviare, rarele nișe orare libere pot fi utilizate pentru a introduce destinații long-courrier”, estimează KLM.