sâmbătă, februarie 17, 2024
spot_img

KiwiRail cauta fonduri pentru proiecte feroviare

05-kiwirailOperatorul feroviar din Noua Zeelanda, KiwiRail, a inceput negocierile pentru un nou pachet de fonduri pentru 2017-2020. Compania cauta un numar mic de proiecte de reabilitare a caii ferate care sa demonstreze ca exista „o valoare a caii ferate” in Noua Zeelanda dincolo de calatoriile pur comerciale.
Unul dintre proiecte este extinderea retelei feroviare cu trei kilometri in Wiri, South Auckland, care ar putea sa deblocheze traficul feroviar de marfa si de calatori si sa reduca congestia traficului rutier.
KiwiRail a primit din partea statului un angajament de doi ani de 400 de milioane de dolari care se termina in iunie 2017 pentru finantarea mai multor lucrari cu costuri ridicate, inclusiv reabilitarea a doua tuneluri majore, la Otira si Kaimai. Finantarea a fost alocata in urma Analizei Comerciale realizata de KiwiRail in decembrie 2014 care a devenit baza deciziei guvernamentale de a metine o retea feroviara nationala, cu toate ca nu exista nicio perspectiva a profitabilitatii acestei retele.

Ultimele Articole