Kiev a inaugurat linia catre aeroportul Boryspil

In data de 30 noiembrie, Presedintele Ucrainei, Petro Poroshenko, a inaugurat legatura feroviara dintre Kiev si Aeroportul Boryspil.
Trenul express Kiev-Boryspil ajunge in 35 de minute de la statie la aeroport si are o frecventa de operare de 30 de minute in timpul orelor de varf si de o ora in restul timpului. Trenul „este dotat cu tot ce este necesar, inclusiv Wi-Fi”, a declarat Poroshenko. Pe noua linie circula patru automotoare diesel fabricate de Pesa care pot transporta pana la 120 de pasageri. Acestea vor putea transporta cel putin 2,67 de milioane de pasageri pe an.
Aeroportul Boryspil deserveste 7-8 milioane de calatori pe an, iar aceasta linie de cale ferata furnizeaza o legatura confortabila intre aeroport si centrul orasului. Proiectul in valoare de 15,6 milioane de euro (480 de milioane de grivne) prevede constructia unei linii de 4 km si a unei sectiuni catre ultima statie a terminalului D al aeroportului. In plus, va fi construit un pasaj suspendat peste autostrada M03 Kiev-Harkov, doua peroane acoperite pentru pasageri si un pasaj interior de trecere pentru pietoni care traverseaza aceste peroane catre Terminalul D al aeroportului Boryspil. Proiectul implica si reconstructia unui peron din Gara Centrala din Kiev.
Noua linie de cale ferata catre aeroport porneste din Gara Centrala din Kiev, trece prin doua statii intermediare si ajunge in Terminalul D al aeroportului din Kiev.
Un bilet simplu costa 80 de grivne (2,5 euro).